Tantsustipendiumi saab Inna Sulg

9. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti Tantsuhariduse Liidu väljaantava Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi pälvib tänavu õppejõud ja koolijuht Inna Sulg (pildil).

Tantsukinesioloogia ja -anatoomia valdkonnas töötav Inna Sulg on õppejõud Tallinna ülikoolis ning õpetanud ka TÜ Viljandi kultuuriakadeemias. Mullu avas Inna Sulg Pärnus omanimelise esinemiskunsti kooli. Ta on tõlkinud eesti keelde erialaseid õppematerjale ning korraldanud konverentse.

Inna Sulg on toonud liikumise fookusesse terviklikku lähenemist nõudva inimkeha ja selle tähtsuse – termini „tark keha”, mille puhul on keha tajumine, hingamine ja liigutused anatoomia, kinesioloogia ja tantsulise kehatunnetuse alusel kooskõlas.

Gerd Neggo nimeline stipendium loodi 2011. aastal eesmärgiga tunnustada oma tööle pühendunud isikupärast tantsuõpetajat, kes on oma tööga mõjutanud Eesti tantsuelu ning viinud edasi tantsu- ja liikumiskultuuri, olles eeskujuks nii õpilastele kui ka kolleegidele. Stipendiumi on varem pälvinud Raido Mägi, Rene Nõmmik, Anne Tamm-Kivimets ja Anu Ruusmaa.

Stipendiumit rahastab Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!