TLÜ avas rahvastiku vananemise teemalise näituse

4. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikooli akadeemilises raamatukogus avati kolmapäeval interaktiivne näitus „Kuidas elada 100-aastaseks ja selle üle rõõmu tunda?”, mis tutvustab rahvastiku vananemisega kaasnevaid võimalusi ja väljakutseid. Eriti oodatakse näitusele õpilasi ning õpetajaid.

Nii noortele kui ka vanadele mõeldud näitusel saavad külastajad tahvelarvutite kaudu tutvuda individuaalse vananemise ja rahvastiku vananemise tagajärgedega. Arvutimängud, viktoriiniküsimused, intervjuud, fotod ning tekstid ja graafikud toovad külastajateni uuemad teadustulemused. Samuti on võimalik koguda mängides „elusid“ tervislike eluviiside eest või planeerida oma tulevase pere suurust.

Eesti on olnud selle sajandi alguskümnendil üks kiiremini vananevaid ühiskondi Euroopas – see tähendab, et vanemaealiste inimeste osakaal ühiskonnas kasvab. Näitus aitab paremini aru saada vanemaealiste inimeste vajadustest ning sellest, kuidas vananevas ühiskonnas neile vajadustele vastav elukeskkond luua, seisab näituse tutvustuses.

Eriti on ekspositsiooni uudistama oodatud kooliklassid, kelle külastust juhendab Tallinnas soovi korral mõni eesti rahvastikuteadlane. Selleks on vaja eelnevalt registreeruda aadressil piret.miller@tlu.ee.

Näitus on avatud TLÜ akadeemilises raamatukogus 26. novembrini. Seejärel rändab see vaatamiseks edasi Tartu Ahhaa keskusesse.

Näituse pani kokku TLÜ Eesti demograafia keskus koostöös Euroopa demograafia instituutide võrgustikuga Population Europe.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!