TTÜ ootab avatud uste päevale õpetajaid

23. nov. 2015 - TTÜ ootab avatud uste päevale õpetajaid kommenteerimine on välja lülitatud

Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) korraldab reedel, 4. detsembril eelkõige õpilastele mõeldud avatud uste päeva, kus esmakordselt toimuvad töötoad ka õpetajatele tuleviku ehk digiklassiruumi ja 3D printimise proovimiseks.   

Avatud uste päev algab TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory (Raja tänav 15) kell 11 loenguga. Õpetajatele toimuvad töötoad iga tunni järel.

Tuleviku klassiruumis saab tundi läbi viia digitaalselt tahvelarvuteid kasutades. Õpetaja saab jagada eelnevalt loodud sisu õpilaste tahvelarvutitesse, teha valikvastustega tunnikontrolli ja saada tulemustest kohe ülevaade. Samas on õpetajal täielik kontroll õpilaste tahvelarvutites toimuva üle. Õpetaja saab suunata õpilast vajalike õppematerjalide juurde ja vajadusel õpilase tahvelarvuti lukustada, kui too tegeleb tunni ajal millegi kõrvalisega.

3D printimise töötoas antakse õpetajatele ülevaade, kuidas seade töötab, milliseid tehnoloogiaid kasutatakse ning millistest materjalidest saab asju välja printida. Räägitakse 3D printimise kasutusvaldkondadest, tehnoloogiate eelistest ja 3D disainimisest. Töötoa lõpuks valmib prinditud asi.

Kell 12 algavad töötoad ka õpilastele: ehitusteaduskond õpetab etteantud raskust kandva tikutorni ehitamist, energeetikateaduskond patareidest ja muust vajalikust väikeste mootorite kokkupanemist ning IT-teaduskond aitab koostada elektroonse süsteemi, mis reageerib puudutusele ning vilgutab selle põhjal LED-tulukesi. Külastada saab mmereakadeemia simulaatorikeskust või tutvuda keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna ning matemaatika-loodusteaduskonna erialadega.

Kell 13 algavates töötubades tutvustatakse õpilastele ventilatsioonisüsteemide toimimist ööklubi näitel, geotehnoloogia erialaga tutvumisel saab kohapeal sõita kopplaaduriga ja proovida ise maavara rikastamist, Tartu kolledž näitab ehitusinfo juhtimist kolmemõõtmelise täppismudeliga ning Tallinna kolledž analüüsib TTÜ ülikoolilinnaku kujunemist arhitekti ja maastikuarhitekti perspektiivist. Mehaanikateaduskond õpetab automaatikasüsteemi koostamist ja tulevastele tootearendajatele oma lennuki ehitamist, lisaks tutvustatakse puidutehnoloogia, tekstiilitehnoloogia ning majanduse erialasid.

Kell 14 algavates töötubades tutvustab ehitusteaduskond maamõõtmise seadmeid, energeetikateaduskond mootorite ehitamist, keemia- ja materjaliteaduskond keskkonnatehnika eriala ning sotsiaalteaduskond oma erialasid.

Avatud uste päeva lõpetab kell 15 ekskursioon TTÜ ülikoolilinnakus, mis lõppeb spordihoone juures (Männiliiva tänav 7), kus algab samal päeval Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus Robotex, millele on tänavu registreerunud rekordarv: 1278 võistlejat 575 robotiga.

Lisainfot leiab TTÜ veebilehelt.