Ülikoolid hakkavad õpetajatele kutset andma

20. nov. 2015 Georgi Skorobogatov SA Kutsekoda hariduse kutsenõukogu koordinaator - Kommenteeri artiklit

Hariduse kutsenõukogu andis 11. novembril Tallinna ja Tartu ülikoolile õiguse anda õpetaja ja eripedagoogi magistriõppe lõpetajatele kutset.

Tallinna ülikool võib edaspidi omistada 7. taseme kutse järgmiste magistriõppekavade lõpetajatele: klassiõpetaja, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja, bioloogiaõpetaja, eesti keele ja kirjanduse õpetaja, eesti keele kui teise keele õpetaja, füüsikaõpetaja, geograafiaõpetaja, gümnaasiumi loodusteaduslike ainete õpetaja, informaatikaõpetaja, kooli infojuht, inglise keele õpetaja, kehakultuuri õpetaja, kunstiõpetaja, käsitöö ja kodunduse õpetaja, matemaatikaõpetaja, mitme aine õpetaja, muusikaõpetaja, prantsuse keele õpetaja, põhikooli loodus- ja täppisteaduste ainete õpetaja, saksa keele õpetaja, töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja, vene keele ja kirjanduse õpetaja. Bakalaureuse õppekava lõpetajatele võib ülikool anda alushariduse pedagoogi 6. taseme kutse.

Tartu ülikool võib edaspidi omistada 7. taseme kutse järgmiste magistriõppekavade lõpetajatele: ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja, eesti keele ja kirjanduse õpetaja, eesti keele ja kirjanduse õpetaja mitte-eesti koolis, kunsti, käsitöö ja kodunduse õpetaja, matemaatika- ja informaatikaõpetaja, gümnaasiumi loodusteaduste õpetaja, põhikooli mitme aine õpetaja, koolieelse lasteasutuse pedagoog, humanitaarainete õpetaja mitmekeelses koolis, koolieelse lasteasutuse pedagoog mitmekeelses õppekeskkonnas ning eripedagoog ja logopeed.

Ülikoolid said kutseandja õigused avaliku konkursita, sest nende õppekavad vastavad kutsestandardile ja lõputööde hindamiskomisjonis on töömaailma aktsepteeritud hindajad. Lähemat infot leiab siit.

Kutsenõukogu on sihtasutuse Kutsekoda juures tegutsev kutsetegevuse valdkonna töötajate, tööandjate, kutse- ja erialaühenduste ning riigi esindajatest koosnev haldusorgan.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!