Annelinna gümnaasium ehitas piparkoogi-Tartu

18. dets. 2015 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Annelinna gümnaasium ehitas piparkoogi-Tartu kommenteerimine on välja lülitatud

Tartu Annelinna gümnaasiumis on veerandi kahel viimasel nädalal hõljunud piparkoogilõhn. Kodundusklassi ahju läks 15 kilo tainast ja tuli välja sadu detaile, millest ehitati Tartu südalinna tähtsaimad majad, aga ka „Suudlevate tudengite” purskkaev.

„Vau,” ahhetas piparkoogilinna avama tulnud Tartu abilinnapea Tiia Teppan, nähes fuajees muinasjutulist vaatepilti. Teppan tunnustas õpilaste ettevõtlikkust, klõpsis telefoniga pilte, lubas need Facebooki üles panna ja ärgitada kolleege seda ilu vaatama tulema.

Vaimustunud olid ka õpilased ise. Iga klass sai kaasa lüüa ja valida ehitusobjekti. 5. c klassi tüdrukud valmistasid kaarsilla.

„Võtsime šabloonid, lõikasime silla taignast välja, panime seitsmeks minutiks ahju ja liimisime tükid suhkruga kokku. Mõtlesime, et sillal võiksid ka tulekesed olla, tegime värvilised täpid,” kirjeldasid Polina, Svetlana, Anastassia, Aleksandra. „Meel oli rõõmus, õnnelik tunne oli, vahepeal olime kurvad ka, kui sild kukkus ja läks natuke katki. Aga panime uuesti kokku. See oli meeskonnatöö, õpetas meid üksteist aitama. Tüdrukud tegid, poisid aitasid mõttega.”

Mõtte algataja oli kunstiringi juhendaja Kvan Kho Kim, kes „projekteeris” linna ja maalis taustapildi ning juhendas õpilasi. Direktor Hiie Asseri sõnul on Annelinna gümnaasiumis kombeks kord-paar aastas ette võtta midagi suurt, kogu koolipere kaasavat. Mullu peeti näiteks olümpiamänge.

Annelinna gümnaasiumi piparkoogilinna saab näha Tartu raeplatsil, kus täna, 18. detsembri õhtul avatakse näitus „Piparkoogi-Tartu”.

Sirje Pärismaa