Kahe TTG soolaleivapidu

4. dets. 2015 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Kolm kuud pärast õppeaasta algust pidasid viimaks soolaleivapidu ühe katuse all asuvad Tartu Tamme gümnaasium (TTG) ja Tartu täiskasvanute gümnaasium (TTG).

Kutsutud olid maja sünniga seotud inimesed ja ka teiste koolide direktorid. Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson andis üle tänukirjad ja võttis vastu kolleegide õnnitlusi. Ehituse hilinemisest tekkinud muredeaeg on läbi.

„Mõned hästi väiksed asjad on veel jäänud, mis koolitööd kuidagi ei häiri,” sõnas Tõnisson. „Oleme kolme kuu jooksul siiski hästi hakkama saanud, ehitajad meiega ja meie nendega. Mis teha, kui asjalood olid sellised. Esimesel koolinädalal tegime kümnendikele tutvumislaagri ja ka teiste klassidega võtsime majast väljas midagi ette. Aga septembri teisest poolest on õppetöö käinud, nagu peab.”

Maarjamõisa linnakus Nooruse tänavas asuv klaasfassaadiga koolimaja ei meenuta millegagi enam kunagist tüüpprojekti järgi rajatud õppehoonet. AS Amholdi projekteeritud (arhitekt Andres Kask) hoones on õhku, valgust ja samas ka hubasust, sisearhitektid Maile ja Eliina Grünberg on kasutanud rõõmsaid ja erksaid värve, naturaalseid materjale.

Aatriumis asub ka raamatukogu.

Aatriumis asub ka raamatukogu.

Ain Tõnissoni sõnul on koolimaja tõeline haridustempel. Seda tunneb juba aatriumisse astudes. Õpilased hakkasid seal kohe toole sättima, nagu neile sobib. Õpetajad ja juhtkond püüavad hoida kodust joont, et kõigil oleks koolimajas hea. Direktor rõõmustas, et kohtab noori majas veel õhtul kuue-seitsme ajal, kui tunnid ammu läbi.

„Maja on paljude inimeste ühistöö ja me tahame tänada ka eesti rahvast, sest see on ehitatud eesti rahva rahaga. Meie igapäevatööst peab olema rahvale kasu,” lausus Tõnisson.

Riigile kuuluva Tamme gümnaasiumi ja Tartu linnale kuuluva täiskasvanute gümnaasiumi ühise hoone rajamist rahastati regionaalarengu fondist 6 miljoniga, HTM toetas ühe miljoniga, Tartu linn andis 2,1 miljonit ning korrastas ka piirkonna tänavavõrgu.

Sirje Pärismaa


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!