Kunstioksjon „Trepikonverents’’

8. dets. 2015 Merlin Stamm Tallinn ühisgümnaasiumi 12b klassi õpilane - Kommenteeri artiklit

3. detsembril kogunesid Tallinna ühisgümnaasiumi abituriendid kooli aulasse esimesele kunstioksjonile, mis kandis nime „Trepikonverents’’. Nimi tuleneb algsest ideest pidada oksjon kooli peatrepil, kust liikudes saab tutvuda erinevate Eesti kunstnike töödega Armin Kõomäe kollektsioonist.

Oksjonil esindasid seitse õpilast seitsme kunstniku loomingut ning esitasid ühe enda valitud töö oksjonile. Kunstnikeks olid Margit Lõhmus, Lea Tomson, Mall Nukke, Raoul Kurvitz, Chintis Lundgren, Merike Estna ja Kris Lemsalu .

Oksjonil arveldati magusaühikutes ning iga töö alghinnaks oli kolm kommi. Igal õpilasel oli numbriga sedel, millega sai märku anda soovist teha pakkumine.

Oksjon oli väga kaasahaarav ning paljude tööde puhul tekkis tihe konkurents. Kõige kallimalt müüdi maha Merike Estna teos „One Big Painting on Top of Another Big Painting’’, mille eest oldi nõus välja käima 20 kommi.

Oksjoni eesmärgiks oli tutvustada õpilastele kooliseintel olevate tööde autorite loomingut ning anda abiturientidele võimalus ka ise kunstioksjonil osaleda. Oksjonijuhi Kärolin Raadiku sõnul oli kõige toredam, et tema klass oli esimene, kes koolis sellist üritust korraldada sai, mistõttu oli see keerulisem, sest ei olnud kuskilt võimalik n-ö maha vaadata ega midagi järele teha, vaid pidi ise kogu ürituse algusest lõpuni planeerima, kuid sellegipoolest oli tegu väga laheda üritusega ning Kärolin nautis selle korraldamist ja juhtimist.

Abituriendid tänavad õpetaja Liia Jungi ning praktikant Sandra Laanet ettevõtmise vedamise eest ning loodavad, et „Trepikonverentsist’’ kujuneb Tallinna ühisgümnaasiumis traditsioon.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!