Elva perekodu vaegnägijatest lapsed saavad Lastefondi toel endale prillid

18. jaan. 2016 Merili Kärner SA TÜK Lastefondi kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

SA TÜ Kliinikumi Lastefond aitab järgmise aasta jooksul soetada prillid kolmeteistkümnele Elva perekodu lapsele, keda toetatakse kokku 950 euroga.

Elva perekodu sotsiaaltöötaja Madli Põldoja sõnul on neist lastest mõne nägemine nii kahjustunud, et ta vajab liiklemisel ja igapäevaste toimingute juures pidevat abi. ”Neile lastele on nägemisabivahendite kättesaadavus äärmiselt oluline, et nii kodu-, kooli- kui ka avalikus keskkonnas toime tulla,” sõnab ta.

Perekodu laste prillidele kulub aasta jooksul 1055 eurot, millest 90% ehk 950 eurot katab tänavu Lastefond ning 10% jääb perekodu omaosaluseks.

“Prillide soetamine on tänapäeval üsna kallis ning tihtilugu vajavad lapsed prillide väljavahetamist palju sagedamini kui täiskasvanud. Lastefondil on väga hea meel, et saame selles osas perekodule toeks olla ning laste elukvaliteeti parandada” sõnas Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil

http://uudiskiri.lastefond.ee/link.php?M=143&N=654&L=374&F=T.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!