Konkursile oodatakse võõrahirmu vähendavaid õppematerjale

5. jaan. 2016 - 1 Kommentaar

MTÜ Mondo ja UNESCO Eesti Rahvuslik Komisjon pikendavad septembri alguses välja kuulutatud võõrahirmu ja rassistlikke hoiakuid vähendavate õppematerjalide konkurssi 18. jaanuarini 2016.

Konkursile oodatakse osalema õpetajaid, üliõpilasi, noorsootöötajaid ja teisi huvilisi. Esitada võib tunni- ja töökavasid, töölehti, esitlusi või muid tunnis kasutatavaid materjale, mis teemat mõista ja avada aitavad. Materjalid võivad olla loodud eri kooliastmetele.

Konkursi materjal tuleb saata aadressile maailmaharidus@mondo.org.ee. Esitada võib ka mitu tööd, sel juhul peaks aga kirjas täpsustama, kas tegemist on koos või lahus käivate materjalidega. Esitatud tööd avaldatakse portaalis www.maailmakool.ee ja Maailmakooli Facebooki lehel.

Konkursile on oodatud tööd, mis:

 • on tunnis praktiliselt kasutatavad ja toetavad riiklikus õppekavas seatud eesmärke;
 • aitavad õpilasel teadvustada enda väärtusi ning hoiakuid ja toetavad inimlike väärtuste arendamist ning avatud hoiakute kujunemist õpilases;
 • toetavad ainetevahelist lõimingut ja IKT vahendite kasutamist.

Töid hindab ekspertgrupp, kuhu kuuluvad MTÜ Mondo, UNESCO Eesti rahvusliku komisjoni, Tartu ülikooli eetikakeskuse, Innove ja Tallinna ülikooli esindajad ning ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajad.

Hindamisel arvestatakse töö vastavust teemale ja sobitumist Eesti konteksti, töö kasutatavust koolitunnis, loomingulisust ning ideede uudsust, head tagasisidet õpilastelt, keelelist ja vormistuslikku korrektsust.

Hindamisele esitatavad tööd ei tohi olla varem avaldatud, töödes kasutatavad materjalid peavad olema viidatud.

Konkursi lõpetab temaatiline loovseminar 12. veebruaril, kus autasustatakse parimaid.

Konkursi patroon on David Vseviov.

Lisainfot saab aadrressilt maailmaharidus@mondo.org.ee.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Konkursile oodatakse võõrahirmu vähendavaid õppematerjale”

 1. Peep Leppik ütleb:

  Maailm tegeleb üha enam pseudoteadusega (rep rumalustega), sest koolihariduse tase langeb KÕIKJAL ja süveneda ei viitsi keegi… Kui mõni aeg tagasi hüüatas üks Eesti poliitik, et tal on häbi(?) meie rahva pärast,
  siis mina tundsin UHKUST, sest enamuses meist on õnneks säilunud veel ürgsed instinktid (võõrahirm eriti, ka samasooliste paaride loodusseaduste vastasus jne). Tänu sadu miljoneid aastaid vanadele instinktidele on jäänud ellu eri loomaliigid ja isendid (ka rahvad) siin patusel Maal. Ja nii jätkubki elu edasi…
  Ürgseid instinkte ei saa “maha loputada”, inimesed (õpilased eriti) tuleb viia TEADUSE juurde – piisab, kui lugeda läbi kasvõi üks tõsine psühholoogia-alane raamat (just seda peaks nõudma ÕPPEKAVA!). Siis selgubki, et SÕNADEGA veenmine ei toimi (raiskame vaid raha!) – pärast aastakümnete pikkust ajupesu on rootslased viimastel kuudel põletanud maha üle 40 (!) pagulaskodu…
  On vana tõde – ARUKAS INIMENE KÄITUB ISE ARUKALT, aga just ajuloputuse üle elanu hakkab käituma jampslikult…

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!