Koolielu portaali talgutel korrastatakse digitaalset õppevara

21. jaan. 2016 Laura Vetik Hariduse Infotehnoloogia SA kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) hallatavas Koolielu haridusportaalis toimuvad esmakordselt õppevara talgud, mille käigus korrastatakse digitaalseid õppematerjale. Kõik Koolielu õppematerjalid on huvilistele tasuta kasutamiseks.

Haridusportaal Koolielu aitab õpilastel, õpetajatel ja lapsevanematel õpetamist digiajastu võimaluste abil mitmekesistada. „Aja jooksul on õpetajad Koolielu õppevara aita hulgaliselt nii endi loodud digitaalseid õppematerjale lisanud kui ka põnevaid linke õppematerjalidele kogu maailmast kogunud,“ selgitas talgute koordinaator, HITSA projektijuht Kristi Semidor.„Täiendatud metaandmetega õppematerjale saab Koolielus täpsemini otsida, samuti muutuvad õppematerjalid kergemini kättesaadavaks lähiajal käivituvas digitaalse õppevara portaalis e-Koolikott.”

Õppevara talgute esimeses etapis osales poolsada õpetajat üle Eesti, kes korrastasid 400 digitaalset õppematerjali. Kõige aktiivsemalt osalesid algõpetuse ja alushariduse, matemaatika-, geograafia- ja kunstiõpetuseõpetajad. Enim õppematerjale korrastati geograafias, kunstiõpetuses ja algõpetuses. Kõigi talguliste vahel loositi välja nutikas Samsungi tahvelarvuti koos klaviatuuriga. Loosiõnn naeratas Rannu keskkooli loodusõpetuse, geograafia ja käsitöö õpetajale Vaike Rootsmaale.

Õppevara talgud jätkuvad käesoleval aastal, järgmises etapis asuvad õppematerjale korrastama Koolielu ainemoderaatorid.

Koolielu haridusportaali arendas Tiigrihüppe SA (Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse eelkäija) 1999. aastal Tallinna pedagoogikaülikooli initsiatiivil loodud Õpetaja Võrguväravast. Alates 2001. aasta sügisest on portaali vahendusel edastatud haridusuudiseid ning koondatud digitaalseid õppematerjale, mille kvaliteedi tagavad õpetajatest ainemoderaatorid. 2013. aastast haldab Koolielu Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, aktiivseid kasutajaid on portaalil ligi 10 000.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!