Koolitants tuleb!

21. jaan. 2016 Maarja Pärn Eesti tantsuagentuuri kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Sellest laupäevast, 16. jaanuarist hakkavad Festival Koolitants 2016 maakondlikud tantsupäevad. Avalöögi saab Festivali maakondlik tuur Jõgeval, kus toimub esimene kontsert Jõgeva kultuurikeskuses. Sel aastal hindavad maakondlikke tantsupäevi naistrio Eva-Leva Raenok, Elina Tamm ja Julia Koneva. Kontserte juhib näitleja ja saatejuht Siim Sups.

Eesti Tantsuagentuuri produtsent Laura Kvelstein ütleb, et Festivali meeskond on positiivselt üllatunud suurest huvist, mis Festivaliga kaasneb ja sel aastal tõotab tulla rekordarvudega Koolitants.

Osaleda saab seitsmes tantsužanris: Eesti-teemaline tants, showtants, tänavatants, lastetants, vabatants, estraaditants ja uue žanrina kooli tants. Uus žanr on mõeldud üldhariduskoolide juures tegutsevatele tantsugruppidele, et julgustada neid osa võtma täiesti omaette žanris.

Lisana Koolitantsu kontserditele on kõikidel õhtustel etendustel külas Tantsutuur. Etendub Julia Koneva lavastus „You Must Love Onions“, mis on muhe ja humoorikas noortelavastus, kus tantsivad Sofia Ketova, Helle Mitt, Riina Ausma, Aleksandr Žemžurov ja Johhan Rosenberg.

Sihtasutus Eesti Tantsuagentuur on tantsukeskus, mille eesmärgiks on tantsukunsti jätkusuutlikkuse ja kvaliteedi tagamine Eestis, pakkudes kaasaegset ja professionaalset tantsuõpet, loome- ja esinemisvõimalusi tantsukunstnikele, tantsuõpetajatele ning tantsuga tegelevatele lastele ja noortele. Oluline osa ETA tegevustest on suunatud väljapoole pealinna, et pakkuda tantsukunsti vaatamisevõimalusi Tantsutuuril ning esinemisvõimalusi lastele ja noortele Festivali Koolitants tegevuste raames. ETA tegevused hõlmavad kõiki tantsukunstiga seotud tegevusi: loometegevust, etendustegevust, huviharidust ja tantsijate koolitust, üle-Eestilist valdkonna infovahetust ja koostööd ning tantsukunsti jätkusuutlikkuse tõstmist regionaalselt läbi Koolitantsu ja Tantsutuuri tegevuste. ETA teeb aktiivset koostööd teiste erialaliitude ja sarnaste eesmärkidega (tantsu)organisatsioonidega nii Eestis kui ka välismaal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!