Tartu ülikooli loodusmuuseumi uus püsinäitus ootab avastama

14. jaan. 2016 TARTU ÜLIKOOL, SA KESKKONNAINVESTEERINGUTE KESKUS - Kommenteeri artiklit

16. jaanuaril avab Tartu ülikooli loodusmuuseum uue püsinäituse „Maa. Elu. Lugu“, mis põimib omavahel geoloogia, zooloogia, botaanika ja mükoloogia. Püsinäitus juhatab külastaja Maa ja elustiku arenguloo kaudu tänasesse päeva. SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse juhatuse liige Andrus Kimber avaldas siirast heameelt, et KIK sai tänu eurorahadele toetada loodusmuuseumi püsinäituse uuendamist tervikuna. „Rahaline panus oli vajalik, et kaasajastada eelmisest sajandist pärit ekspositsiooni ning selle abil rikastada ja tõsta Eestis kõrgtasemel pakutavat keskkonnahariduse taset,“ ütles Kimber. KIK vahendas Euroopa Regionaalarengu Fondist projektile 1,87 miljonit eurot, ülikooli omaosalus oli 298 000 eurot. Näitusel saavad külastajad uudistada Eesti suurimaid trilobiite ja Devoni ajastust pärit rüükala, tutvuda inimese eellastega ning sädelevate mineraalidega. Elurikkuse saalis saab jälgida liblikate „öist lennujaama“, uudistada „kurja palmi“ ning vaadata tõtt esimese Eestist püütud šaakaliga. Elumustrite saalis pakuvad avastamisrõõmu Tartu meridiaanil paiknevaid kooslusi kujutavad dioraamid ja mageveeakvaarium. Lisaks näituse uuendamisele rajati loodusmuuseumisse esmakordselt juurdepääs liikumispuudega inimestele. Tartu ülikooli loodusmuuseumi avamise kahel esimesel päeval, 16. ja 17. jaanuaril on uksed avatud kell 10-22. Täpsemat külastusinfot saab TÜ loodusmuuseumi veebilehelt natmuseum.ut.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!