8. märtsil toimub rahvusvahelise vabatahtliku teenistuse laat

28. veebr. 2016 Emily Veskus - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 8. märtsil kella 18–20 toimub Tallink Spa & Conference Hoteli konverentsisaalis rahvusvaheline vabatahtliku teenistuse laat. Korraldaja on noorte- ja kultuurivahetuse organisatsioon MTÜ EstYES. Üritusel on esindatud pea viiskümmend rahvusvahelist organisatsiooni üle maailma.

Ürituse eesmärk on tutvustada eestlastele vabatahtliku töö võimalusi – töölaagrid, lühi- või pikaajalised projektid ja Euroopa vabatahtlik teenistus – ning anda soovijatele võimalus suhelda vastuvõtvate organisatsioonidega. Esindatud on pea 50 organisatsiooni umbes 40 riigist – Keeniast, Nepaalist, Indiast, Jaapanist, Lõuna-Koreast, Filipiinidelt, Mehhikost, Mongooliast, Indoneesiast, Vietnamist. Esindatud on ka Euroopa riigid, kes võtavad enda juures vastu Euroopa vabatahtlikku teenistust Erasmus+ programmi kaudu – Hispaania, Prantsusmaa, Saksamaa, Holland, Itaalia, Türgi, Serbia, Island jne.

MTÜ EstYES organiseerib Eestis rahvusvahelisi vabatahtlikke töömalevaid, saadab Eesti noori välismaale töömalevatesse,  projektidesse (koolitused, noortevahetused) ja on Euroopa vabatahtlikku teenistuse saatev, vastuvõttev ja koordineeriv organisatsioon. Aasta jooksul saadab EstYES vabatahtlikule teenistusele umbes 150 vabatahtlikku ja võtab vastu 580.

EMILY VESKUS


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!