Algab fotovõistlus “Looduse aasta foto 2016”

26. veebr. 2016 - Kommenteeri artiklit

22. veebruari õhtul kuulutasid Looduse Omnibuss, Eesti looduskaitse selts ja Eesti Energia rahvusraamatukogu suures saalis välja Eesti suurima fotovõistluse „Looduse aasta foto 2016“. Traditsiooniline aastakonkurss toimub kuueteistkümnendat korda.

http://www.looduseomnibuss.ee/content/algab-fotovõistlus-looduse-aasta-foto-2016

Tänavune fotovõistlus on pühendatud Eesti looduskaitse seltsi 50. ja Soome loodusfoto grand old man’i Hannu Hautala 75 aasta juubelile.

„See, et tänavune konkurss on pühendatud nii looduskaitse seltsi kui ka Hannu Hautala juubelitele, on väga hea mõte, kuna seltsi kaudu korraldatud Soome loodusfotokunsti näitused Eestis on olnud meie loodusfotograafidele innustajaks juba ammustest aegadest,“ sõnas fotovõistluse žürii esimees Rein Maran.

„Meie konkursil võistlevad kõrvuti täiskasvanutega ka noored ja lapsed,“ toob korraldaja Jaan Riis välja fotovõistluse ühe eripära. „Eelmisel aastal osales 1200 autorit 9000 tööga.“

Töid hindab fotograafidest, kunstnikest ja loodusteadlastest koosnev žürii Rein Marani juhtimisel.

Piltide esitamise tähtaeg on 28. märts. 15 Tantsivat Hunti jagatakse võitjatele 30. aprillil taas Estonia kontserdisaalis, kus kuulutatakse välja ka aasta loodusfotograaf 2016. Eelmisel aastal pälvis selle tiitli Remo Savisaar. Parimatest pildidest antakse välja uus “Loodusfoto aastaraamat”.

“Looduse aasta foto 2016” kohta leiab lisainfot ning fotosid saab üles laadida aadressil laf.looduseomnibuss.ee. Eelmise aasta võidufotod leiab siit: http://laf.looduseomnibuss.ee/?page_id=970


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!