Algas Järvi akadeemia talvine dirigentide meistrikursus

22. veebr. 2016 - Kommenteeri artiklit

19.–25. veebruarini on Eestis taas rahvusvaheline Järvi akadeemia talvine kursus dirigentidele, mis toimub juba kuuendat korda. Meistrikursusel osaleb 13 dirigenti, kes tulevad Tšiilist, Hispaaniast, Šveitsist, Jaapanist, Taiwanilt, Suurbritanniast, Norrast jpt.

Meistrikursustel juhendab noori dirigente maestro Leonid Grin, keda assisteerib Lukas Groen. Leonid Grin on Tšiili rahvussümfooniaorkestri peadirigent.

Lukas Groen, kes on ühtlasi kursuste peakorraldaja, on mitmed aastad ise Neeme Järvi juures õppinud. Lukas Groen on hollandi päritolu ning dirigeerinud mainekaid sümfooniaorkestreid üle maailma. Ta on pälvinud tunnustust konkurssidelt üle maailma (nt Budapest, Besanscon) ning ka Hollandi parima noordirigendi tiitli.

Sel aastal õpivad dirigendid meistrikursuse käigus kolme teost Puccini ja Tšaikovski sulest. Meistrikursuste lõppkontserdi kulminatsioon on aga Puccini „Messa di Gloria”. Koorid on Collegium Musicale (Eestist) ja segakoor Gelderland (Hollandist) ning solistid sopran Anna Denisova (Venemaa), tenor Endrik Üksvärav (Eesti) ja bariton Rihard Millers (Lätis). Meistrikursuse ja kontsertide orkester on Baltic Academies Orchestra. Meistrikursuse lõppkontsert on ainulaadne võimalus ühe kontserdi jooksul näha dirigeerimas 13 dirigenti. Kontsert toimub 25. veebruaril kell 19 Pärnu kontserdimajas. Lisaks toimuvad kontserdid Paide kultuurimajas 26. veebruaril ja Vanemuise kontserdimajas 27. veebruaril, kus dirigendipulti astub Lukas Groen ning kavas on Puccini, Saint-Saens ja Pärt.

Pakume õpetajatele ja muusikakoolidele võimalust soetada kontsertidele sooduspilet hinnaga 5 eurot, kasutades Piletilevis või Piletimaailmas muusikakoolide sooduskoodi 250216. https://www.piletimaailm.com/performances/59285-jarvi-akadeemia

www.jarviacademy.com

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!