August Pulsti õpistu elavdab koolipäeva pärimusmuusikaga

1. veebr. 2016 Kairi Leivo - Kommenteeri artiklit

August Pulsti õpistu eesmärk on lihtsustada teed pärimusmuusika juurde. Selleks korraldame aastaringselt kursusi, kontserte ja õpitubasid.

Õpistu pakub pilliõpet kõigile huvilistele. Väikekandle- ja rahvakandlemängu saab õppida nii Viljandis kui ka Tallinnas. Lisaks korraldame lõõtspilli ja parmupilli kursusi. Näppepillide õpetajaid oodatakse kursusele „Näppepillid pärimusmuusikas”, kus saab aimu, kuidas kasutada pärimusmuusika repertuaari töös lastega. Kursust juhendavad Villu Talsi ja Jaan Jaago.

August Pulsti õpistu õpetajad on valmis igasse Eestimaa nurka oma oskuste ja kogemustega külla tulema. Rändkursused on suurepärased õppimis- ja enesetäiendamisvõimalused eriti neile, kes töötavad lastega. Valida saab viie kursuse vahel: laulumängukursus – sissejuhatus pärimuslike tantsude ja laulumängude maailma – ning pillikursused algajatele: parmupill ja väikekannel, karjalaste pillid, laulud ja mängud ja roopillide valmistamise kursus.

Koolidele on August Pulsti õpistul pakkuda mitmeid toredaid koolikontserte. Sel hooajal saab tellida järgmisi: „Sinasõprus pärimusmuusika ja -pillidega”, „Piirideta pärimus”, „Rahvakalendri tähtpäevad”, „Piirkondlik pärimus: Võru, Mulgi, Seto koolikontserdid.”

Annika Mändmaa viib läbi lastekontserte – „Karjalaste pillid, laulud ja mängud”. Haarav laulumängude kontsert „VIIR-VOOR-TSÕÕR-RING” on samuti mõeldud lastele. Kairi Leivo õpetab kontsert-õpitoas „Elav regilaul”, kuidas regilaul elama panna. Rütmist saab rõõmu tunda kontserdil „Keha kui pill, rütm kui mäng” koos Kulno Malva ja Tõnis Kirsipuga. Lisaks on võimalik kutsuda koolitundi üks pärimusmuusik, kes räägib oma lauludest või rahvapillidest ning tutvustab pillide omadusi ja pillilugusid.

Kõigil kontsertidel tutvustatakse eesti pärimusmuusikat vahetute elamuste kaudu. See on asjatundlik, süsteemne, kaasahaarav ja rõõmus täiendus õppekavale.

Lisainfo www.folk.ee/opistu.

KAIRI LEIVO


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!