Eesti interpreetide liit kutsub kontsertidele üle Eesti

1. veebr. 2016 Kaisa Takis Eesti Interpreetide Liit - Kommenteeri artiklit

Eesti interpreetide liit on loomeliit, mille liikmeteks on professionaalsed muusikud. Liitu kuulub üle 300 loovisiku. Liit korraldab kammermuusikakontserte juba 14. hooaega, pakkudes muusikat igale maitsele.

2016. aasta esimeses pooles on kavas mitmeid toredaid kontserte nii suuremates kui ka väiksemates Eestimaa paikades.

Romantilist muusikat esitavad viiuldaja Mari-Liis Uibo, tšellist Andreas Lend ja pianist Irina Zah­ha­renkova 11. veebruaril Vane­muise kontserdimajas ja 16. veebruaril Esto­nia kontserdisaalis.

Tšellist Teet Järvi ja pianist Mari Järvi esituses kõlab 18. veebruaril Põltsamaa muusikakoolis, 20. veebruaril Kadrioru kunstimuuseumis ja 12. märtsil Tartu linnamuuseumis hispaania kammermuusika, lisaks tuntud helilooja Astor Piazzolla teosed.

Nõudliku ja huvitava kavaga astub märtsis Mustpeade majas, Kose muusikakoolis ja Viljandi Pärimusmuusika Aidas üles Eesti esitrompetist Indrek Vau koos pianist Peep Lassmanniga, kelle kavas on Sir Peter Maxwell Daviese trompetiteosed.

Soolokontserdiga esineb 15. märtsil Estonia kontserdisaalis pianist Mati Mikalai, kes esitab muuhulgas Raveli, Rahmaninovi ja Liszti kaunikõlalisi teoseid.

Hõrku keelpillimuusikat kuuleb, nagu nimigi ütleb, uue ansambli FRESH esituses 27. märtsil Pärnus stuudios Korter 13, 30. märtsil Rakvere muusikakoolis ja 31. märtsil Kadrioru kunstimuuseumis.

Ennesuvise maiuspalana üllatavad kontsertidega suurepärane vioolamängija Johanna Vahermägi ja „Klassikatähtede” saatest tuntud noor pianist Johan Randvere 27. mail Saaremaal Loona mõisas ja 2. juunil Mustpeade majas. Kevad toob kaasa veel mitmeid kauneid kontserte. Täpse kontserdikavaga on võimalik tutvuda www.interpreet.ee.

Hea õpetaja, kui tunned, et sinu kodukohas võiks kammermuusika sagedamini kõlada või on sinu õpilased just need, kellele võiks Eesti tipp­interpreete tutvustada, siis võtke meiega ühendust aadressil toimetaja@­interpreet.ee või telefonil 5770 4020.

KAISA TAKIS


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!