Haridusmessil Intellektika esitletakse tulevikuklassi

10. veebr. 2016 AS Tartu Näitused - Kommenteeri artiklit

Reedel Tartus peetaval haridus- ja infomessil Intellektika seatakse üles moodne avatud hariduse klass, mis toob õppetöösse uuenduslikke lähenemisi.

Intellektika projektijuht Virge Lomp rääkis, et messi eesmärk on aidata noori edasise haridustee ja karjääri valikul ning teha koostööd haridus-ja karjääriedendajatega, et luua noortele põnevaid ja uudseid lahendusi. “Sel aastal seame messikeskuse C-hallis üles uudse “avatud hariduse klassi”, et läbi viia näidisõppetunde, kus suhtlemine õpilase ja õpetaja vahel on viidud täiesti uuele tehnoloogilisele, intellektuaalsele ja loovale tasandile,” kirjeldas korraldaja. Lomp täpsustas, et avatud õppe klassi aitavad tegevuste ja tehnikaga sisustada Ahhaa teaduskeskus, Tartu Ülikooli Haridusuuenduse keskus, Loodusteadusliku hariduse keskus ning Haridustehnoloogia keskus.

Ahhaa õppeprogrammide juht Liina Vaher selgitas, et avatud hariduse klass on tulevikuklass, kus õppes kasutatakse erinevaid vorme ja lähenemisi. “Tavapäraseid pingiridu seal ei ole – on vaid vajalikud vahendid ja tööpinnad, mida vajadusel ümber paigutatakse. Töö toimub nii individuaalselt kui gruppides, kasutades nii Ahhaa-moodi käed-külge võimalusi kui ka IKT vara ning lahendusi. Just selliseid nagu tänaselt ning ka homselt õpikeskkonnalt oodatakse,” rääkis ta.

Vaher täpsustas, et messile üles seatav näidisklass on avatud nii ruumiliselt kui sisuliselt osalejatele ja pealtvaatajatele. “Tunniplaan on avalik ning registreeruda saab kohapeal tahvlile nime kirjutades. Kes ei mahu õppeklassi, see saab tegevusi jälgida ja niimoodi osaleda ka selleks loodud tribüünil. Klassi võivad tulla nii õpilased kui õpetajad – kõik huvilised on oodatud,” märkis Vaher ning täpsustas, et klassi on planeeritud juhendatud tegevused nii Ahhaa teaduskeskuse kui Tartu Ülikooli poolt. Teemad, mida klassis käsitletakse on elulised ning seotud riikliku õppekava rakendamisega.

Ahhaa õppeprogrammide juht kutsus nii õpilasi kui pedagooge moodsa õppeklassiga tutvuma, rääkides, et “kindlasti saab häid ideid, mida hiljem ise kasutada või lisaks ka infot, kust saada edaspidi tuge nii õpetajatele interaktiivses õpikeskkonnas kui õppijatele kaasaegsete õpi- ja tööoskuste kujundamisel.”

Intellektika projektijuht Virge Lomp lisas, et Intellektika pakub võimalust veeta messil informatiivne päev ning saada uusi muljeid, rikkalikult teadmisi ja põnevaid kogemusi.

Tänavu võtab messist osa üle 60 eksponendi. Haridus- ja infomess on külastajatele avatud reedel, 12. veebruaril kell 9-18.

AS TARTU NÄITUSED


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!