Kumu kutsub kõikide vanusegruppide koolilapsi osalema uutes ja põnevates haridusprogrammides!

12. veebr. 2016 Maarin Ektermann Kumu hariduskeskuse juhataja - Kommenteeri artiklit

Veebruar on Kumus SUPERKUU – vaid 28. veebruarini on avatud jaapani päritolu heli- ja visuaalkunstniku Ryoji Ikeda näitus „supersümmeetria”, mille raames toimub põhikooli II ja III astmele ning gümnaasiumile interaktiivse töötoaga muuseumitund, kus on ühendatud kunst ja füüsika – tunni jaoks on välja töötatud kinect-seadmega osakeste liikumist mõjutav tugi. Lisaks toimub viimasel laupäeval, 27. veebruaril Kumu noorteklubi korraldatav „Kumu supernoortepäev”, mil leiavad samuti aset põnevad töötoad ja loengud.

Ikeda töötas „supersümmeetria” lõplikult välja residentuuri ajal Euroopa tuumauuringute keskuses (CERN-is).

Broneerida tasub kohe, sest osaleda saab vaid 28. veebruarini.

Uued programmid põhikooli I ja II astmele saavad märtsiks valmis värskelt vahetuvas 4. korruse püsiekspositsioonis, mis avaneb vaatajatele koos Kumu sünnipäevaga 17. veebruaril – „Konfliktid ja kohandumised. Nõukogude aja Eesti kunst (1940–1991)”.

Põhikooli III aste ja gümnaasium saab kuraator Anu Allase koostatud uue ekspositsiooniga tutvuda programmis „Nõukogude aeg (mälu)pildis”. Põnevas kaardipakis on juhend ja kaardid, millest igaüks seletab lahti ühe mõiste (eesti ja vene keeles) ja mis koos annavad elavalt edasi ühe võimaliku mälupildi möödunud ajastust. Kunstiteoseid saab vaadata EKM-i digikogust ­(digikogu.ekm.ee). Muuseumitunnis lõimuvad kunstiõpetuse ja sotsiaalainete õpiväljundid.

Mastaapsel rahvusvahelisel näitusel „Fotorealism. 50 aastat hüperrealistlikku maali” (18.03–12.06) esitletakse hüperrealismi ajalugu 1960. aastatest tänapäevani, tuues vaatajani mitmed Lääne kunstiajaloo klassikute teosed. Muuseumitunnid tööpealkirjaga HÜPE®MAA hõlmavad kõiki kooliastmeid ning valmivad aprilli alguseks.

Mai keskel avaneb ka Anu Allase ja Eha Komissarovi kureeritav „Külm pilk. Hüperrealismi variatsioonid Eesti kunstis” (13.05–09.10), mis on dialoogis suure saali fotorealismi näitusega.

Lisainfo kõikide programmide kohta kumu.ekm.ee.

MAARIN EKTERMANN


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!