Kuulutati välja õpilaste keskkonnauurimuste konkursi

8. veebr. 2016 HTM - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium ning GLOBE Eesti kutsuvad 5.-12. klassi üldharidus- ja kutsekoolide õpilasi osalema keskkonnaalaste uurimistööde üleriigilisel konkursil.

Oodatud on looduskeskkonna problemaatikat tutvustavad õpilasuurimused, põhikooli loovtööd ning GLOBE programmi tegevust kajastavad tööd. Esitada võib nii individuaalselt kui kollektiivselt.

Hinnatakse töö teaduslikkust, originaalsust, rakenduslikkust, aga ka korrektset vormistust. Tööle lisatakse eestikeelsed ja inglisekeelsed resümeed, kus antakse lühiülevaade töö teema aktuaalsusest, eesmärkidest, uurimisküsimustest, metoodikast, tulemustest ja järeldustest.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaeksperdi Imbi Henno sõnul aitab konkurss kaasa õpihuvi suurenemisele ja teaduse populariseerimisele. „Praktilised ja uurimuslikud tegevused väljaspool klassiruumi on motiveerivad ja pakuvad võimaluse reaalselt tutvuda teaduse ning tehnoloogia tänapäevaste uurimisteemadega. Meie kogemus näitab, et varasematel aastatel konkursil osalenud õpilased on läinud hiljem edasi õppima just loodusteaduse ja tehnikaga seotud erialasid,“ selgitas Imbi Henno.

GLOBE programmil Eestis on see aastal juubeliaasta, sest GLOBE tegevused Eestis käivitusid vastavalt 1996.a sõlmitud lepingule, mille allkirjastasid tolleaegne haridusminister ja USA Suursaadik Eestis. GLOBE programmi eesmärkideks on tõsta õpilaste keskkonnaalast teadlikkust, toetada uurimuslikku tegevust ning õpilaste, õpetajate ja teadlaste vahelist koostööd.

Konkursil osalemise tähtaeg on 16. mai 2016. Lisainfo uurimistööle esitatavate nõuete kohta. https://www.hm.ee/sites/default/files/globe_keskkonnauurimuste_konkurss_2016_tingimused.pdf

GLOBE on ülemaailmne koolide keskkonna- ja teadushariduse programm, http://www.globe.gov/ millest võtavad osa kooliõpilased 116 riigist, nende hulgas ka õpilased 79 Eesti koolist.

HTM


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!