Loodi klassikute sõprade selts

5. veebr. 2016 Rein Veidemann Tammsaare ja Vilde sõprade seltsi ­esimees - Kommenteeri artiklit

Tammsaare ja Vilde sõprade selts kutsub enda ridadesse kõiki, kel soov panustada meie rahvuskultuuri ikoonide Anton Hansen Tammsaare ja Eduard Vilde pärandi hoidmisse ja väärtustamisse. Tegemist on esimese omalaadse seltsiga Eestis.

Seltsi avaüritus toimub 14. veebruaril Tammsaare muuseumis Tallinnas Koidula 12a, mil antakse välja klassiku sõbra auhind.

Detsembris 2015 asutasid viis kirjandus- ja kultuurisõpra Tammsaare ja Vilde sõprade seltsi eesmärgiga kaasa aidata kirjandusklassikute loomingu ja isikute laiemale teadvustamisele avalikkuses, nende uurimisele ning kirjanikega seotud pärandi säilitamisele. Selts tahab olla toetav partner Kadriorus asuvatele Tammsaare ja Vilde muuseumidele.

„Eduard Vilde ja Anton Hansen Tammsaare on kaks eesti kirjandusilma sammast, kelle loomingu aegumatuses pole kahtlust. Küll aga tahab selts oma liikmete abil aktualiseerida nii neid suurmehi kui ka kirjandusklassikat tervikuna – selle tundmiseta ning kaasamiseta kaotaks rahvuskultuur mõndagi oma kestmisvõimest,” sõnastab seltsi asutamise vajaduse selle esimees professor Rein Veidemann.

Esimese reaalse teona soovib selts toetuste ja liikmemaksude abil teha korda Eduard Vilde hauaplatsi Metsakalmistul ning algatada Tammsaare ja Vilde elu käsitlevate dokumentaalfilmide tegemise.

Liikmeks astumise soovia­valdus palume saata aadressil ahtev@mail.ee.

REIN VEIDERMANN


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!