Meeldejääv ja kaasahaarav külaskäik Eesti põllumajandusmuuseumisse

12. veebr. 2016 Katrin Vask Eesti põllumajandusmuuseumi ­­ turundus- ja kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Meie Eesti põllumajandusmuuseumis oleme veendunud, et tõeliselt õpitakse kogemuste ja kaasatuse kaudu.

Muuseum ei ole tänapäeval ainult koht, kus antakse vastuseid – oluline on, et tekiks dialoog külastajaga ja külastaja osaleks selles aktiivselt. Meeldejääv külastuskäik muuseumisse tekitab emotsioone, mida tahame Sinuga, armas lugeja, jagada.


Õpilaste tagasiside

  • Kõik näitused ja tegevused olid põnevad. Kõige rohkem meeldis sõita autoga. Meelde jäi, kuidas tehakse võid ja leiba. Loomi vaadates meeldisid mulle kõige enam hobused. Seal oli tore ja põnev.
  • Kõige lahedam oli veoautoga sõitmine. See oleks võinud rohkemgi kesta. Siis sõidutati meid vilja peksma, mis oli väga huvitav. Ja kõige parem oli leiva söömine kõige lõpus. See oli nii maitsev. Tahaks kindlasti uuesti minna.
  • Põllumajandusmuuseumis oli tore. Mulle meeldis seal kõige rohkem vankriga sõitmine, loomade vaatamine ning leiva ja või tegemine. Sain teada, et kunagi ammu sai üks mees Eesti rukkileivaga miljonäriks.
  • Põllumajandusmuuseumis oli väga äge! Nägin palju loomi. Nüüd tean, mis tunne on olla kana. Tegin ise leiba ning sõin seda. Mulle meeldis väga ja tahan kindlasti sinna jälle minna.

Õpetajate tagasiside

  • Kõik oli kenasti läbi mõeldud, planeeritud tegevused oskuslikult suunatud ja juhendatud. Ja mis peamine – kõige ja kõigi jaoks oli piisavalt aega. Me ei tundnud kordagi, et peame kusagile kiirustama. Mõnus oli aega ja aja kulgemist kogu programmi vältel tajuda. Kus süda näeb vaeva teise pärast, seal on alati olemas ime.
  • Oleme väga rahul, et valisime just muuseumis jõulupidu pidada. Programm oli meile täiuslik ja paraja pikkusega. Olete väga vastutulelikud ja paindlikud erisoove täitma. Lapsed olid rahul kingitusega, keegi ei iitsatanud kordagi, et kas kommi polegi või et kas suuremat kinki ei saagi. Ja loomad – see on linnalastele eriline luksus näha nii lähedalt loomi. Lasteaeda jõudes muljetasid lapsed loomadest kõige enam.
  • Kaheksanda klassi õpilane arvab: „Ideaalne põllumajandusmuuseum võiks külastajad tõelisteks põllumeesteks muuta, õpetada päris lehma lüpsma, talle koristama ja traktorit käsitsema. Külastajad võiksid peale ideaalse põllumajandusmuuseumi külastust teada, milline on nisu või oder, kas lehmal on kabjad või sõrad jne.” (Tagasisidest 2015. aasta jõuluprogrammi ja muuseumi sisustatud koolipäeva kohta.)

2015. aastal külastas Eesti põllumajandusmuuseumi eriteemalisi muuseumitunde kokku üle 3100 huvilise. Populaarseimad muuseumitunnid on „Eesti teraviljad ja leib meie laual”, „Villakera-kullakera”, „Puittaimed pargis ja park kui kooslus”.

2016. aastal tuleb meil mitmeid uusi ning uuendatud muuseumitunde. Lisainfot saab alati helistades 738 3810 või kirjutades epm@epm.ee! Info on kättesaadav ka kodulehel www.epm.ee ja Eesti põllumajandusmuuseumi Facebooki lehel.

Ootame teid muuseumisse, kust saate teada, kas lehmal on kabjad või sõrad!

KATRIN VASK


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!