Muuseumiöö 2016 „Öös on laineid”

12. veebr. 2016 Triin Männik muuseumiöö kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Muuseumiöö „Öös on laineid” toimub tänavu 14. mail. Muuseumiöö ühe koordinaatori Külli Lupkini sõnul on aasta suurima Eesti muuseume ühendava ettevõtmise teema sel korral inspireeritud merekultuuri aastast, ent ilmselt võib oodata, et muuseumid vaatavad öö programmi planeerides teemat palju laiemalt kui ainult mereliselt: „Laineid võib tõlgendada erinevalt – merelainete kõrval on ju olemas moe- ja trendi-, valguse- ja helilained. Kuidas lained üldse tekivad? Kuidas lained laevu, ideid ja valgust edasi kannavad? Mis meie ümber praegu laineid lööb? Kuidas tekivad kuumalained ja millal hakkasid spordisõbrad staadionitel laineid tekitama? Muuseumides käib tihe töö – pannakse kokku muuseumiöö eriprogramme, sest just rohked õpitoad, erilised ekskursioonid ja võimalus mõnd eksponaati hoopis uue nurga alt vaadata on need põhjused, miks mais koos sõprade ja perekondadega kodust välja tullakse.”

Programmis osalevad muuseumid avavad muuseumiööl oma uksed kella 18–23 ning sel ajal on sissepääs tasuta. Igal aastal on muuseumiööl oma uksed lahti teinud ka järjest suurem arv teisi näitusepaiku, arhiive, kirikuid, mõisahooneid, aga ka loodusharidusega seotud paiku – üht- või teistpidi on kõik muuseumiöö programmis kaasa löövad paigad alati teadmiste, ajaloo ning mäluga seotud.

Muuseumiööd korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid ja Eesti muuseumiühing ning ICOM Eesti. Täpsem info www.muuseumioo.ee ja Facebookist.

TRIIN MÄNNIK


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!