Olde Hansa „Köögimeistrite stipendiumiprogramm“ tõstab tasustatud praktikakohad au sisse

11. veebr. 2016 Mari-Liis Kallismaa - Kommenteeri artiklit

Olde Hansa pakub erakordset võimalust alles õppivatele kokkadele panna oma kirg ja oskused juba kooli kõrvalt proovile hinnatud keskaegses restoranis. Lisaks tasustatud stipendiumiprogrammile, mis kestab kokku terve aasta, on noortel kokkadel hea võimalus saada varases faasis aimu ameti sobivusest, kasvatada tööharjumust ning saada reaalne kogemus tööturul pika-ajalise Bocuse d´Or´i Eesti kokakoondise treeneri kogemusega, Emmanuel Wille´i käe all.

Statistikaameti andmetel on Euroopa Liidus 20-29-aastaste noorte jaoks üks suuremaid probleeme tööturule sisenemine ja töötus. Praktikatoetuse vajadusest on räägitud aastaid ning turul on selge nõudlus olemas. „Köögimeistrite stipendiumiprogramm“ laseb õppuritel oma fantaasia lendu lasta ning leida enda sisemine Gordon Ramsey või Jamie Oliver. Nimelt kutsub Olde Hansa üles kokaametit omandavaid õppureid köögis katsetama ning leidma eriti mõnus soolane suutäis või magus hõrgutis – ainus „konks“ on, et loodud retsept peab sisaldama uue elu sümbolit, muna. Parimaid retsepte valivad Olde Hansa köögimeistrid eesotsas peakoka, Emmanuel Willega.

Kolm väljavalitut saavad õpingute toetamiseks igakuist stipendiumi terve õppeaasta ning seda reaalselt õpinguperioodi vältel, samuti avaneb võimalus viia läbi tasustatud praktika Olde Hansa peakoka kõrval. Peale õpingute lõppu peab stipendiaat olema valmis töötama Olde Hansa restoranis kas siis 1 aasta järjest või 3 aasta vältel iga-aastaselt 4 suvekuud (mai kuni august k.a).

„Koolides on palju lennukate ideedega oskuslikke noori, kelle loovus väärib tunnustamist ning reaalse praktika sidumine õpingutega annab neile hea võimaluse paremini mõista õpitava ameti reaalset olemust,“ ütles Olde Hansa personalijuht Katri Delimoge. „Lisaks soovime näidata nii noortele kui ka laiemale avalikkusele väärikat standardit tööturul, pidades kinni kõikidest seadustest tööjõukulude tasustamisel, mis on teatavasti suureks valukohaks toitlustusäris,“ lisas ta. Stipendiumiprogrammis saavad osaleda kõik praegused kokaameti õppurid.

Lisaks toimub kuu aja jooksul rahvalemmikute hääletus Olde Hansa Facebook lehel, kuhu laetakse üles parimatest paladest aadetud pildid ja retseptid. Kandideerimis periood on 15.02-15.03.2016, mille jooksul tuleb huvilistel esitada keskaegse omaloomingu retsept koos roa nime ja fotoga aadressile personalijuht@oldehansa.ee. Kindlasti tuleb lisada ka oma nimi, kontaktandmed ja kool-kursus. Võitjad kuulutatakse välja 11.04.2016 ning stipendiumiprogramm rakendub juba maist 2016.

Lisainfo programmi kohta Olde Hansa kodulehel: www.oldehansa.ee ja Facebook lehel (Olde Hansa Köögimeistrite stipendiumiprogramm). Olde Hansa restorani näol on tegu rikka kaupmehe koduga Tallinna Raekoja vahetus läheduses. Pakkudes keskaegseid hõrgutisi, mida on hoolega otsitud kõigist maailma servadest, saavad külalised kuningliku kohtlemise ning rikkaliku kõhutäie osaliseks. Olde Hansa peakoka, Emmanuel Wille ning tema köögimeistrite tiimi käe all sünnib tõeline toidumaailma maagia.

MARI-LIIS KALLISMAA


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!