Põlvas hakatakse koolitama hooldustöötajaid

8. veebr. 2016 Tartu tervishoiu kõrgkool - Kommenteeri artiklit

Täna algab Põlva haigla juures õppeaasta 11 hooldustöötaja eriala kutseõppuril, keda asub koolitama Tartu tervishoiu kõrgkool.

Tartu tervishoiu kõrgkooli kutseõppekavade juht Tiina Uusma selgitas, et Põlvas jagatakse hooldustöötajatele teadmisi sama õppekava alusel nagu õpitakse Tartu tervishoiu kõrgkoolis kohapeal. Kuna aga juba hooldustöötajana töötavatel erialase hariduseta isikutel pole võimalik igapäevatöö kõrvalt teise linna kooli sõita, otsustaski Tartu tervishoiu kõrgkool avada õppe Põlva haigla juures.

„Meie kiirelt vananevas ühiskonnas on vaja osata targalt hoolida ja hoolitseda, mitte ainult abivajajat, vaid ka ennast kaua erksa ja tegevusvõimelisena hoida. Õppimine on selleks parim võimalus,“ sõnas Tartu tervishoiu kõrgkooli kutseõppekavade juht Tiina Uusma. „Olles asunud õppima Tartus Nooruse tänaval asuvasse kõrgkooli, on igas vanuses õppijal põhjust end pidada nooreks, targaks ja hoolivaks. Igat selle kooli lõpetanut ootab tööandja rõõmuga enda juurde.“

Õppe pikkus hooldustöötaja õppekaval on kaks aastat, maht 120 EKAP-d. Auditoorne õppetöö toimub nädalaste tsüklitena üks või kaks korda kuus. Lõpetamisel on võimalik taotleda Euroopa tööturul tunnustatud hooldaja tase IV kutsetunnistust, mille saamine kompenseeritakse kõrgkooli kaudu.

Tartu tervishoiu kõrgkool on väljaspool õppehoonet, haiglate juures õpet andnud ka varem. Näiteks reedel, 5. veebruaril sai Tartu tervishoiu kõrgkoolis lõpuaktusel õe rakenduskõrghariduse diplomi ka 18 Rakvere haigla juures lühendatud õppeajaga õppekava läbinud juba töötavat õde.

Hooldustöötaja õppekava õppeaasta avaaktus toimub Põlva haiglas (Uus 2) 8. veebruaril algusega kl 11.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!