Rakvere Teater – Marlene Dietrichist lihtsa inimeseni

1. veebr. 2016 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit

Tarmo Tagamets mängib lavastuses „Ausammas” kojamehe sõpra Zahari. FOTO: SIIM VAHUR

Kaduvikuliste lumeväljade vahel on Rakvere Teater oma tegemistega juba suves. Hooaja lõpuni jõuab lavale kolm uuslavastust, mis kõik põhinevad nüüdisaegsetel tekstidel.

6. veebruaril esietendub suures majas vene külalislavastaja Filipp Losi „Ausammas”, mille on kirjutanud Vladimir Žerebtsov. Alapealkirja „Ühe arusaamatuse lugu” kannab näidend seepärast, et öösel püstitatakse ühe alevi keskväljakule ausammas täiesti tavalisele inimesele. Monument küla viinaninast kojamehele paneb kohalikud tundma ühteaegu nii arusaamatust, kadedust kui ka soovi saada kummalisest kujust kasu. Huumori kaudu tuletatakse meile meelde, et iga inimene on oluline ja väärib tunnustust.

Aprilli alguses esietendub „Kuhu küll kõik lilled jäid”, dokumentaalne fantaasia Marlene Dietrichist. Aleksander Stroganovi lavatekstis on põimunud traagika ja koomika, elanud inimesed ja olemata sündmused. Teatrisse ei tasu tulla otsima eluloolavastust saksa legendaarsest lauljast ja näitlejast, vaid fantaasiaküllast tõlgendust ikooni isiklikust elust. Lavastaja Eili Neuhaus: „Elu ei tohiks võtta liiga tõsiselt.”

Suvelavastusena on Rakvere Teatril tulemas välja suur vabaõhulavastus. Seekord võetakse käsile eestlaste lemmiku Andrus Kivirähki „Maailma otsas”, mis räägib headest inimestest meie keskel. Romaani põhjal on dramatiseeringu teinud Urmas Lennuk, lavastab Raivo Trass. Pika tänava hoovi suvelavastuses teevad kaasa kõik Rakvere Teatri näitlejad, lisaks mitmed külalised. Piletid on juba müügil, praegu kehtib neile soodustus.

RAKVERE TEATER


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!