Sauna õpilasfirma vihaga

26. veebr. 2016 - Kommenteeri artiklit

Põlva ühisgümnaasiumi õpilasfirma OiViht teeb kasevihtasid.

Firma meeskond on neljaliikmeline: direktor Rait Erik Rüütli, tootmisjuht Martin Tint, finantsjuht Grete Kase ja turundusjuht Karl-Markus Jens.

„Kõigil on oma kohustused ja ülesanded, suuremad otsused võtame vastu ühiselt ja enamasti töötame koos,” rääkis direktor Rait Erik Rüütli. „Firma äriidee tekkis lihtsalt – saime kokku ning hakkasime ideid välja pakkuma. Kuna meile kõigile meeldib saunas käia, tulimegi mõttele toota saunavihtasid. Meie vihad on paraja suurusega ning sobivad hästi nii suurtele kui ka väikestele sauna­armastajatele.”

Äri on edenenud hästi, laatadel on olnud toote vastu suur huvi ja on olnud ka mõned tellimused. Toodet müüa pole siiski lihtne. Meeskond on tegelenud aktiivse müügitööga, pakkudes möödujatele oma toodet, kuid vahel sellest ei piisa.

„Inimesed oskavad olla väga pahurad, mis viib tuju alla,” märkis Rüütli. Esimeselt laadalt Värskas said noored väga head tagasisidet ja seal olid inimesed sõbralikud, kuid suurlinnade laatadel on pilt hoopis teine.

„Õpilasfirmaga oleme saanud palju uusi teadmisi ettevõtlusest, hulgaliselt müügikogemusi ja arendanud meeskonnatööd,” sõnas Rüütli. „Kujutame nüüd ette, kuidas ettevõtluses asjad käivad, kuid ei oska öelda, kas tulevikus sellega ise tegelema hakkame.”

Õpilasfirmal on ka oma Facebooki leht www.facebook.com/oiviht/.

Sirje Pärismaa


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!