Tallinna Botaanikaaias saab imetleda orhideenäitust

25. veebr. 2016 - Kommenteeri artiklit

4.-13.märtsini saab botaanikaaias külastada iga-aastast õiterohket orhideenäitust. Välja on pandud üle 70 õitseva orhideeliigi ja –sordi ning lisaks toimub nädalavahetustel orhideede müük.

„Kevadine orhideenäitus Tallinna Botaanikaaias on saanud oodatud sündmuseks lillesõprade, eriti aga orhideehuviliste seas. Just märts on kuu, mil eksootilised kaunitarid avavad oma õied, millest mõned püüavad pilku kirgaste värvidega, teised eriskummaliste vormidega,” iseloomustab näitust botaanikaaia direktor Karmen Kähr. „Näitusel on võimalik näha maailma eri paigus elavaid haruldasi looduslikke liike ning samuti on eksponeeritud inimeste aretustööna ilmavalgust näinud sordid. Kas õnnestunum on inimeste või looduse kätetöö, jääb juba näituse külastaja otsustada,” kutsub Kähr botaanikaaeda.

Reedest pühapäevani on kõigil orhideehuvilistel võimalik kauneid potitaimi kaasa osta, orhideesid müüb Flores Aed.

Näituse ajal annavad kogenud spetsialistid nõu, milliseid orhideesid saab kasvatada kodustes tingimustes ning kuidas nende eest hoolitseda.

Lisaks õitele saab orhideenäituse ajal imetleda ka Mariliin Kindsiko-Singh’i akrüülmaale ja Udeya Vir Singh´i akvarelle.

Rohkem teavet on võimalik leida Tallinna Botaanikaaia kodulehelt www.botaanikaaed.ee uudiste rubriigist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!