Täna algab Rakvere gümnaasiumi filmifestival 2016

1. veebr. 2016 Reijo Liivaste - Kommenteeri artiklit

Täna õhtul algusega kell 18 saab avapaugu terve nädala kestev Eesti suurim ja pikimate traditsioonidega noorte korraldatav amatöörfilmifestival – Rakvere gümnaasiumi filmifestival.

Festivalile laekus tänavu üle Eesti 25 lühifilmi ning eelžürii valikul pääses finaalprogrammi kümme lühifilmi. Viis lühifilmi kuni 26-aastaste ning viis kuni 19-aastaste vanusekategoorias.

Reedesest finaalprogrammist välja jäänud lühifilmid tulevad esitamisele tänasel ning kolmapäevasel eelseansil. Kuna žürii ning korraldajate hinnangul on tase viimaste aastate kõrgeim, tasub igal juhul eelseansse kaema tulla. Eelseansside algus mõlemal päeval on kell 18.

Filmifestival kulmineerub suurejoonelise finaalõhtuga reedel, 5. veebruaril. Finaalõhtu algab kell 18. Kogu festival leiab aset Rakvere gümnaasiumis.

Tudengikategoorias jõudsid finalistide sekka Sander Joon, Kairi Kivirähk, Tambet Aru, Genet Schneider ja Urmas Salu. Õpilasi esindavad sel aastal finaalis Rauno Feldman, Kristjan Nuus, Meel Paliale, Urmet Piiling ja Hanna Hunt.

Rakvere gümnaasiumi õpilaste korraldatav vabariiklik lühifilmide festival toimub Rakvere gümnaasiumis 1.-5. veebruarini. Tegemist on Eesti suurima noortelt noortele korraldatava filmifestivaliga samalaadsete seas.

Piletid finaalõhtule on võimalik soetada Piletilevist. Saadaval on nii tavapääsmed kui ka VIP-piletid. Rohkem infot aadressil www.piletilevi.ee. Pileteid on võimalik soetada ka ürituse õhtul kohapeal.

REIJO LIIVASTE


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!