Tartu mänguasjamuuseumis saab korraga mängida ja õppida

12. veebr. 2016 Marge Pärnits Tartu mänguasjamuuseumi arendusjuht - Kommenteeri artiklit

Tartu mänguasjamuuseum ootab lasteaia- ja kooliõpetajaid koos oma rühma või klassiga mängimise võlusid avastama. Selle õppeaasta uued ja põnevad õpitoad toimuvad Tartu mänguasjamuuseumi ja Tartu ülikooli muuseumi ühisprogrammi „Mäng kohtub teadusega” raames. Põnevust ja mõtlemisainet nii suurtele kui ka väikestele pakub mänguasjamuuseumi uus näitus „Oh kui ohtlik!”.

Programm „Mäng kohtub teadusega” on mõeldud lasteaia- ja kooligruppidele ning on kohaldatav vastavalt laste vanusele. Kui sügisel seiklesime koos Hullu Teadlasega kaugetes maades ja avastasime uusi meresid ja maid, õppisime tundma loomi ja maavarasid, siis kevadel uurib Hull Teadlane Tartu mänguasjamuuseumis uut näitust „Oh kui ohtlik!”.

Selgitame koos Hullu Teadlasega välja, mille poolest on mõned mänguasjad ohtlikud, millistest materjalidest mänguasju valmistatakse, ning demonstreerime ka põnevaid eksperimente. Ühtlasi leiame kindlasti vastused järgmistele küsimustele: mis on tänapäeva laste mänguasjakasti sees, kas mõnest asjast tasub hoiduda ja kuidas mänguasju valida?

Mänguasjamuuseum ja selle juurde kuuluv Teatri Kodu on põnevalt sopilised vanad majad, milles leidub arvukalt võimalusi väljaspool lasteaeda ja kooli tundide pidamiseks. Matkad ja otsimismängud, mänguasjateemalised õpitoad ja teatrinukkude valmistamise tunnid on hea võimalus uues keskkonnas midagi põnevat õppida. Õpitubades osalemise tasu on osaleja kohta 3 eurot / 1 tund.

Programmi „Mäng kohtub teadusega” hind on 6 eurot osaleja kohta ning see sobib lastele vanuses 5–10 eluaastat. Programm kestab umbes 60 minutit. Toimumisajad: 15., 22., 29. veebruaril ja 7., 14. märtsil kella 10.30–11.30 ja 13–14.

Õpitubadesse saab registreeruda telefonil 7361 554, Ave Viirma (T–L kl 12–17).

Tartu mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval ja on aasta ringi avatud kolmapäevast pühapäevani kella 11–18. Lisainfot näituste ja õpitubade kohta leiab aadressilt www.mm.ee või telefonil 7461 777. Teatri Kodu info aadressil www.teatrikodu.ee.

MARGE PÄRNITS


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!