Tartu ülikool avab 9. klassidele uksed

2. veebr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 4. veebruaril avab Tartu ülikool uksed 9. klasside õpilastele, et rääkida, mida nad saavad juba praegu teha, et mõne aasta pärast ülikooli edukalt sisse saada. Võimaliku erialavaliku üle aitavad otsustada 27 töötuba, kus mh selgub potentsiaalne Eesti uus president, sest mängitakse läbi presidendi otsevalimised.

Päeva avab kell 12.30 ülikooli aulas, kus füüsika 2. aasta tudeng, telesaate „Rakett69“ 2015. aasta võitja Karl Reinkubjas räägib elust ülikoolis. „Ülikoolis õppimine on midagi täiesti teistsugust võrreldes gümnaasiumi või põhikooliga. Nii arutlengi, milline on üliõpilase elu, kas ülikool on vajalik, kuidas valida eriala, mida teha juba praegu, et ülikooli oleks kergem sisse saada ning keda otsib Tartu ülikool,“ kirjeldas Reinkubjas.

Päev jätkub töötubades, kus Tartu ülikooli üliõpilased ja õppejõud tutvustavad läbi kaasavate arutelude, sotsiaalsete eksperimentide ja katsete erialasid ning õppekeskkonda.

Töötoad toimuvad kahes sessioonis. Esimene algab kell 13.15 ja teine kell 14.15. 27 töötoa hulgas ootavad mh osalema järgmised töötoad:

  • Sotsiaalteaduste huvilised saavad riigiteadlaste eestvedamisel osaleda presidendi otsevalimiste simulatsioonis; psühholoogiatudengite inimkatsetes ning arutleda, mida head või halba on pärisvirtuaalmaailmas. Haridustehnoloogide juhendamisel saab endast teha 3D mudeli.

 

  • Humanitaarteaduste ja kunstide huvilised saavad mängulisel viisil teha tutvust maailma keeltega; arutleda, miks ebaõnnestumised pakuvad meile rõõmu; sukelduda arheoloogiasse; tutvuda toitude näitel religioonidega ning tunnetada konfliktiolukorras oma kehakeelt.

 

  • Meditsiiniteaduste huvilised saavad määrata oma veregruppi ja õppida elustamist; proovida füsioterapeudile igapäevaseid teraapia- ja massaaživõtteid ning teha katseid meeltega. Üheskoos võrreldakse populaarsetes meditsiinilistes telesarjades ja filmides nähtut päriselus toimuvaga ning tuuakse välja meditsiinilised eksimused, mida filmikunstis ikka ja jälle tehakse.

 

  • Loodus- ja täppisteaduste huvilised saavad eristada ohtlikke jäätmeid ehitusmaterjalidest ning sissevaate geeniteadlase ellu. Avaldatakse hõljuva rongi saladus; õpitakse programmeerima ning tehakse kaitseid tehislihastega, millel on suur potentsiaal tulevikurobootikas.

 

Tutvu päeva kavaga http://www.ut.ee/et/lahtiste-uste-paev-9-klassidele-4022016-0 Tartu ülikooli kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!