Tartu Uus Teater tähistab uuslavastusega näitleja Evald Aaviku juubelit

1. veebr. 2016 Tartu Uus Teater - Kommenteeri artiklit

Evald Aavik lavastuses „Sadama võim”, mis oli tema esimene koostöö Tartu Uue Teatriga. FOTO: LAURI KULPSOO

Näitleja Evald Aavik tähistas 24. jaanuaril oma 75. sünnipäeva. Selle tähtsa sündmusega seoses esietendus samal päeval Tartu Uues Teatris lavastus „Evaldi tekk”. Tegemist on introspektiivse vaatega näitleja loomingusse läbi filmide ja Uue Teatri lavastuste. Lavastuse autorid ja lavastajad on Gabriela Liivamägi ja Evald Aavik, kes ise laval ka üles astub .

Evald Aavik on üks olulisemaid Eesti teatri- ja filminäitlejaid, keda austati jaanuaris kultuurkapitali aastapreemiate jagamise galal elutööpreemiaga. Elutööpreemia määrati Aavikule tema ainulaadsete ja jõuliste tegelaskujude eest, kes on läbi eri aegade rikastanud eesti filmikunsti oma inimliku sügavusega.

Evald Aavik on sündinud 24. jaanuaril 1941 Kuressaares, lõpetanud 1965. aastal Vanemuise õppestuudio ja õppinud Tartu muusikakoolis viiuli eriala. Ta on töötanud Vanemuises, Ugalas, Noorsooteatris ning viimastel aastatel Tartu Uues Teatris, kus ta on mänginud lavastustes „Sadama võim” (2008), „Ird, K.” (2010), „Raudmees ehk Odysseuse eksirännakud” (2011), „Naised valitsevad maailma” (2012), „Ära­lennuväli” (2013) ja „Odysseia” (2015).

Lisaks paljudele teatrirollidele on Evald Aavik mänginud ka filmis, kaasa arvatud sellistes kultusfilmides nagu „Inimesed sõdurisinelis” (1968), „Reigi õpetaja” (1977), „Jõulud Vigalas” (1980), „Georgica” (1998), „Somnambuul” (2003) jpt.

„Evaldi tekk” etendub Tartu Uues Teatris (Lai 37, Botaanikaaia vastas) 19., 20., 25. ja 26. veebruaril ning 23. ja 24. märtsil kell 19.

Piletid müügil Piletimaailmas ja Piletilevis.

TARTU UUS TEATER


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!