Teatrikuus esietenduvad „Pipi Pikksukk” ja „Sipsik”

1. veebr. 2016 Kadri Paldra - Teatrikuus esietenduvad „Pipi Pikksukk” ja „Sipsik” kommenteerimine on välja lülitatud

Lavastuses „Kessu” on nimiosas Ulrika Tolberg ja pisilohet mängib trupi noorim liige Krete Paldra. FOTO: ANNA VOLMER

Viljandi laste- ja noorteteatril Reky on käimas 33. hooaeg. Üle Eesti sai teater tuntuks Reet Laane käe all valminud Pipi triloogiaga, mida praegused lapsed senini televiisori vahendusel jälgida saavad.

Nüüd, 25 aastat hiljem jõuab 10. märtsil teatris taas lavalaudadele „Pipi Pikksukk”, mida meil on au lavastada Astrid Lindgreni enda kirjutatud näidendi järgi.

Lavastajaks on tolleaegne Pipi osatäitja Kadri Paldra. Pipit kehastab Loreta Soosaar, härra Nilssonit Krete Paldra, Annikat Marii Tammemäe, Tommyt Markus Järvsoo. Teistes osades Ulrika Tolberg, Mairo Seire, Kadri Paldra, Tauno Paulus. Lavastusele on seadnud vahva liikumise Ulrika Tolberg. Kostüümide eest hoolitseb juba 26 aastat Lea Tolberg.

Teatril on tore traditsioon tuua igal hooajal lavale vähemalt üks klassikaline eesti lastelugu, et ka praeguse aja lapsed teaksid, kes on Kessu, Vembu ja Tembu, Tipp ja Täpp.

30. märtsil näeb lavavalgust üks eesti laste armastatumaid lugusid, Eno Raua „Sipsik”, mis oli repertuaaris ka kaheksa aastat tagasi ning tuleb nüüd lavale täiesti uues versioonis. See on armas muinasjutt kaltsunukk Sipsikust (Ulrika Tolberg), kelle Mart (Oliver Kuiv) oma õele Anule (Triinu Paabut või Kätlin Karpovski) sünnipäevaks nii suure hoole ja armastusega teeb, et nukk elama hakkab. Ema mängib lavastuses Kadri Paldra ning isa Tauno Paulus.

Ringreise jätkavad lavastused „Kessu”, „Mašake ja kolm karu” ning „Pöial-Liisi”.

Teatri mängukavas on ka hoogne lugu ahvipärdikutest Vembust ja Tembust. Tegu on retrolooga, mille tegevus toimub 1980. aastatel. Näha saab ka etendust nukulastest Tipist ja Täpist.

KADRI PALDRA