Teematunnid Eesti lastekirjanduse keskuses

12. veebr. 2016 Helena Nagelmaa Eesti lastekirjanduse keskuse ­kommunikatsioonijuht, helena@elk.ee - Kommenteeri artiklit

Teematund on õppevorm, mis sisaldab Eesti lastekirjanduse keskuse eakohast tutvustust, ühe lastekirjanduses keskse teema käsitlemist ning mängulist või loomingulist tegevust. Teematunni eesmärk on rikastada laste emakeeletunde vahetu elamusega ning arendada laste kuulamis-, lugemis- ja eneseväljendusoskust.

Teematunde on nii lasteaedadele kui ka esimesele ja teisele kooliastmele.

Lasteaialastele

„Mängides lugema”

„Muinasjututund”

„Aabitsakukel külas”

1.–3. klassi lastele

„Muinasjututund”

„Mängides lugema”

„Pildi lugu”

„Sipsikust pokudeni”

„Tahvlist tahvlini”

4.–6. klassi lastele

„Sipsikust pokudeni”

„Tahvlist tahvlini”

„Isemoodi eriline raamatus ja päriselt”

„Tuntud ja tundmatud fantaasiamaailmad”

„Raamatudetektiivid”

„Rännates raamatuga mööda maailma”

Eelneval kokkuleppel on võimalik tellida tunde ka teistsugustel teemadel.

Teematund kestab 60 minutit ning tunni tasu on 1 euro lapse kohta. Klassi või lasterühmaga lastekirjanduse keskusesse tulles on vajalik eelnev registreerimine aadressil katrin@elk.ee või telefonil 617 7233.

Lastekirjanduse keskus korraldab klassidele ka raamatutunde, mille käigus tutvustatakse lastele uuemaid eakohaseid raamatuid ja arutletakse lugemise ning raamatute olulisuse üle. Lastekirjanduse keskusega saab tutvuda ka ekskursiooni käigus, kus tehakse ringkäik raamatukogus, armastatud kirjaniku ja illustraatori Edgar Valteri galeriis, lastekirjanduse ajalugu tutvustavas varakambris, illustratsiooninäitusel ning muinasjutupööningul.

Raamatutundide ja ekskursioonide kestus on 60 minutit ja osalemine tasuta. Registreerida saab aadressil laenutus@elk.ee või telefonil 617 7235.

Eesti lastekirjanduse keskus on Tallinna vanalinnas asuv keskne eriala- ja infoasutus lastekirjanduse alal. Kauni ja loova maja ning mitmekülgse tegevuse kaudu vahendatakse külastajatele lasteraamatu lugu minevikust olevikku, suunatakse lapsi lugema ning õpetatakse väärtustama kirjandust ja raamatut.

Lastekirjanduse keskuses pakutava tegevusega saab tutvuda keskuse kodulehel www.elk.ee (rubriik „Raamatukoguhoidjale/Õpetajale”) või Eesti lastekirjanduse keskuses Pikk 73, Tallinn.

HELENA NAGELMAA


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!