Tuglase „Popi ja Huhuu” Theatrumi laval

1. veebr. 2016 Theatrum - Kommenteeri artiklit

Tanja (Anneli Tuulik) ja Sergei (Marius Peterson) lavastuses „Linn”. FOTO: HARRI ROSPU

3. märtsil esietendub „Popi ja Huhuu”.

Mis juhtub, kui Isandat ei ole ja tema asemel võtab koha sisse hirm?

Hirm, mis võtab monsterlikke vorme ja paneb nägema koletisi kõiges ja kõikjal …

Hirm, mille all on igatsus armastuse järele …

Kuidas ellu jääda, kui kord asendub kaosega?

Kuidas kohaneda, õppida uuesti usaldama, armastama?

Kelle kanda on vastutus?

Tuglase lihtne, kuid sümbolistlik lugu üllatab oma mitmekihilisuse ja ajatusega ning on praegugi teravalt päevakajaline. Tegemist on harukordse novelliga, mis pakub teatrile avaraid loomingulisi võimalusi. Pea sõnatu materjal tõlgituna universaalsesse teatrikeelde võimaldab nukkude ja maskide, valguse ja varjude ning helide ja vaikusega luua maailma, mis on vaatajale mõistetav ja tajutav, sõltumata riigipiirist või keelebarjäärist.

Friedebert Tuglast peetakse eesti klassikalise novelli loojaks. „Popi ja Huhuu” on kirjutatud 1914. aastal, Tuglase loomingulise kõrgperioodi alguses, mil Tuglasel olid seljataga mitmed inspireerivad reisid Pariisi, Rooma ja mujale Euroopasse.

Lavastusega tähistame Friedebert Tuglase 130. sünniaastapäeva.

Lavastaja ja dramatiseerija on Leino Rei, kunstnik Rosita Raud, muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres, valguskunstnik Rene Liiva­mägi.

Osades: Tarmo Song – Popi; Mirko Rajas (NUKU) – Huhuu; Helvin Kaljula – Isand.

Etendused toimuvad Theatrumi saalis 3., 7., 10., 11., 12., 14. märtsil kell 19 ja 15., 16. märtsil kell 20.

THEATRUM


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!