Uus nädal toob uue orkestri

26. veebr. 2016 Kaisa Lõhmus - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 29. veebruaril kell 19.00 saab Mustpeade majas kaasa elada ühe uue orkestri tekkele. Oma esimese kontserdi annab aasta alguses loodud Uue Tänava Orkester ja dirigent Kaspar Mänd.

2016. aasta alguses loodud Uue Tänava Orkestri tuumiku moodustavad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli tudengid ja vilistlased. Noorteorkester on kokku tulnud ühise eesmärgiga – esitada aasta jooksul kõik Ludwig van Beethoveni sümfooniad. Orkestri kunstiline juht ja eestvedaja Kaspar Mänd leiab, et noorte muusikute jaoks on väga oluline tunda sümfoonilise muusika põhivaramusse kuuluvaid teoseid. “Uue Tänava Orkestri liikmetega on meil plaanis üheksa kontserdi jooksul ette kanda kõik Beethoveni sümfooniad ja sekka ka klassikaliste soolokontsertide põhivaramusse kuuluvaid teoseid,” sõnab noor dirigent. Nii teeb sarja esimesel kontserdil kaasa eelmisel aastal Eduard Tubina 110. sünniaastapäevale pühendatud Eesti keelpillimängijate konkursil silma paistnud viiuldaja Linda-Anette Suss, kelle esituses kõlab Felix Mendelssohni Viiulikontsert e-moll.

Lisaks kuuleb Uue Tänava Orkestri esituses Wolfgang Amadeus Mozarti avamängu ooperile “Figaro pulm” ja Beethoveni sarja avakontserdile kohaselt on muidugi kavas

ka Ludwig van Beethoveni esimene sümfoonia.
Kontserdipiletid hinnaga 7/5 € saadaval Piletilevis ja tund enne kontserdi algust kohapeal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!