VII noorteorkestrite festival toob Estonia kontserdisaali lavale üle 450 mängija Eestist ja Lätist

2. veebr. 2016 Janne Jakobson - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 13. veebruaril 2016 toimub Estonia kontserdisaalis Eesti sümfooniaorkestrite liidu VII noorteorkestrite festival. Suurejoonelisel tasuta kontserdil esinevad 10 noorteorkestrit Eesti eri paigust ning külalisorkester Lätist.

Kontserdil esinevad Nõmme muusikakooli sümfooniaorkester, Tallinna ülikooli sümfooniaorkester, Viljandi noorte sümfooniaorkester ja orkestri koor, Kose muusikakooli vilistlasorkester Pillipiigad, Kuusalu kunstide kooli sümfoniettorkester, Tallinna muusikakooli sümfooniaorkester, Harjumaa keelpilliorkester, Lasnamäe muusikakooli sümfoniettorkester ja Pärnu muusikakooli keelpilliorkester ning külalistena Lätist J. Medinši nimelise Riia 1. muusikakooli kammerorkester Armonico.

Orkestrite poolt esitamisele tulev kava on väga mitmekesine, hõlmates nii maailmaklassikat (Tšaikovski, Mendelssohn, Haydn, Marquez, Dvorak, Bach, Mozart jt), muusikali- ja filmimuusikat, eesti rahvamuusika seaded aga ka Läti heliloojate Peteris Plakidise ja Peteris Vasksi loomingut. Viljandi noorte sümfooniaorkestri ja orkestri koori ühises ettekandes kõlab Tonio Tamra “Quo vadis”.

Eesti sümfooniaorkestrite liit esindab 28 tegutsevat noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit. Liidu peamised eesmärgid on orkestripillide õppe propageerimine, orkestrite festivalide, kontsertide ja seminaride organiseerimine, sümfooniaorkestrite esinemise korraldamine laulupeol ja noorteorkestrite tegevusele kaasaaitamine. Noorteorkestrite festivali korraldamine sai alguse 2011. aastal laulupeo eelõhtul katusekinos toimunud nelja orkestri ühiskontserdiga ja sealt alates on festivalid toimunud nii Narvas, Paides, Pärnus kui ka Valgas.

JANNE JAKOBSON


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!