Viljandis toimuvad tudengite teatripäevad

13. veebr. 2016 Ade Piht - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias toimuvad 12.–14. veebruarini 14. tudengite teatripäevad, kuhu on oodata kaheksat tudengiteatri truppi, sealhulgas külalisi Soomest ning Lätist. Festivali tunnuslause on „Mängult päriselt!”.

Sel aastal on võimalik lavalaudadel näha Eesti suurimaid üliõpilasteatreid: TYYT, T-Teater, Ruutu10, Tartu üliõpilasteater, Polygoni teatrikool ning K-äng2. Välismaa truppidest on esindatud Helsingi üliõpilasteater ja Zona projects Lätist. Lisaks lavastustele on kavas õpitoad ja seminarid.

Laupäeva, 13. veebruari õhtul peetakse Viljandi lennukitehases festivali raames pidu, kus astub üles lisaks põnevatele DJ-dele ka tänavu parima elektroonilise albumi tiitli noppinud ansambel Avoid Dave.

Lisaks esinemiskogemusele saavad teatrihuvilised üliõpilased tagasisidet etenduskunsti professionaalidelt – Kolmelt Targalt, kelleks on Ugala näitleja ja lavastaja Adele Sepp, näitleja ja filmilavastaja Kristo Viiding ning kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja ja näitleja Garmen Tabor.

“Tudengite teatripäevi võib väisata nii head meelelahutust hindav inimene kui ka tõeline teatrigurmaan, sest üles astuvad tõeliselt säravad ja omanäolised noortetrupid nii Eestist kui välismaalt,” innustab festivali peakorraldaja Hanna-Mai Ressar teatrihuvilisi inimesi etendustest osa saama.

Tudengite teatripäevad on Viljandi kultuuriakadeemia tudengite korraldatav harrastusteatreid ja teatrihuvilisi üliõpilasi ühendav festival, mis leiab traditsiooniliselt aset veebruari teisel nädalavahetusel Viljandis. Etendused toimuvad Viljandi kultuuriakadeemia peamaja mustas saalis ja on avatud kõigile soovijatele.

Loe lähemalt http://tudengiteteatripaevad.ee/ ja https://www.facebook.com/ttpfestival/?fref=ts

ADE PIHT


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!