2. aprillil kuulutatakse välja XIII Nukitsa konkursi võitjad

29. märts 2016 Helena Nagelmaa Eesti lastekirjanduse keskuse kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Nukitsa pronkskujud.

2. aprillil, rahvusvahelisel lasteraamatu päeval kell 12 kuulutatakse Eesti lastekirjanduse keskuses välja XIII Nukitsa konkursi võitjad. Võistlust, kus lapsed parimat kodumaist lastekirjanikku ja -kunstnikku valivad, on lastekirjanduse keskus korraldanud juba üle 20 aasta.

Keskuse direktor Triin Soone: „Usun, et Nukitsa konkurss on üks vahetumaid ja hinnatumaid lasteraamatute konkursse, kuna siin annavad hinnangu noored lugejad ise. Tuhanded lapsed üle Eesti hääletavad oma lemmikute poolt ja kuna raamatuid ilmub palju, siis on ka konkurents väga tihe.”

Konkursil valivad lapsed oma lemmikkirjaniku ja -kunstniku kahel viimasel aastal ilmunud lasteraamatute seast. Küsitlus toimub koostöös raamatukogudega. Sel korral hääletas oma lemmikute poolt 7859 last, kellel oli valida 207 raamatu vahel. Kirjanikest osutusid edukaks Ilmar Tomusk, Andrus Kivirähk ja Mika Keränen, illustraatoritest Heiki Ernits ja Hillar Mets. Nominentide järjestus ja võitnud raamatud selguvad kohapeal. Enim hääli kogunud lastekirjanikku ja illustraatorit autasustatakse Nukitsa pronkskujuga, kolm edukamat saavad rahapreemia.

Lisaks võitjatele on auhinnapeo külalisteks 70 hääletuses osalenud last üle Eesti. Pidu juhivad lastekirjanduse keskuse maskott Nukitsamees, keda mängib Kaarel Targo, ja Kusti Taavi Tõnissoni kehastuses.

Esimene Nukitsa konkurss toimus 1992. aastal. Seni on Nukitsa konkursi võitnud kirjanikud Andrus Kivirähk (kolmel korral), Henno Käo (kahel korral), Voldemar Miller, Edgar Valter, Ene-Maris Tali, Ira Lember, Janno Põldma, Kristiina Kass, Ilmar Tomusk ning kunstnikud Heiki Ernits (viiel korral), Edgar Valter (kahel korral), Piret Niinepuu, Ulvi Kuusk, Tarmo Tali, Karel Korp ja Anni Mäger.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!