Ahhaa elusaal uuenes

24. märts 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Teaduskeskuse Ahhaa uuenenud eluslooduse saali ei pruugi kuiva nahaga pääseda – kui veeseina ette viivuks seisma ei jää ja liiga kiire hüppe teed.

Kes aga saalis sees, see näeb, et juurdeehitisega lisandus 250 ruutmeetrit pinda, et üha populaarsemaks muutunud haridusprogrammide võimalusi avardada ja varasemast enam koolide gruppe vastu võtta. Saali rajatud vahekorrusel paiknebki suur õppelabor, mille esiselt rõdult saab binoklitega kiigata lae alla vinnatud puudel istuvaid linde. Võib teha ka privaatvaatlust vastasseinas asuvast tornist.

Ukse kõrval oleva unikaalse veeprinteri abil saab aga „kirjutada” veekardinasse oma sõnumi.
Ahhaa juhatuse esimehe Andres Juure sõnul on eluslooduse saali eesmärk muuta metsa- ja looduseelu Tartu kesklinnas aasta ringi kättesaadavaks. Uuenenud ekspositsioon vaatleb senisest põhjalikumalt elusloodusesse, räägitakse rohkem taimedest ja lindudest. Endiselt saab näha ka tibude koorumist ja uurida sipelgate ning kalade elu.

Väikestele külastajatele on rajatud eraldi pisiteadusmaailm. Kokku on Ahhaa elusaalis rohkem kui 20 000 isendit.

Elusaalile uue näo andmine maksis ligikaudu 300 000 eurot. Raha saadi Ahhaa enda reservidest, tegemist on suurima investeeringuga pärast uue maja avamist 2011. aastal.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!