Ahhaa hakkab juhtima Euroopa isetegijate nädalat

22. märts 2016 Mathis Bogens Ahhaa keskuse kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

30. maist 5. juunini juhib teaduskeskus Ahhaa isetegijate teemanädalat European Maker Week Eestis, mille raames toimub sadu sündmusi üle terve Euroopa.

Eesti saadik European Maker Week’il on Ahhaa keskuse välisrahastuse koordinaator Helin Haga, kes pikaajalise Teadlaste Öö festivali peakorraldajana, 2014. aastal tõi Maker Faire’i brändi esmakordselt Baltikumi.

European Maker Week’i raames pühendab Ahhaa keskus 1. juuni ehk lastekaitsepäeva leiutamisele ja nikerdamisele. Ühes sellega kutsume üles isetegijaid selle sündmusega liituma,” ütles Haga.

Varasemalt Ahhaa keskuse koordineerimisel kahel korral toimunud isetegijate mess Tartu Mini Maker Faire annab Haga sõnul kindluse, et ka eesootav teemanädal tekitab suurt huvi nii meie leiutajate-nokitsejate kui ka kodumaise publiku seas.

Sündmusel osalevad kõik Euroopa Liidu riigid ja eesmärk on lähendada omavahel leiutamise vaimu ning viia omavahel kokku isetegijad, kohalikud omavalitsused ja meedia. Projekti algataja on Euroopa suurim isetegijate laat Maker Faire Rome ning seda rahastab Euroopa Komisjon.

Kõik isetegijad, kes on huvitatud European Maker Week’iga liitumisest, saavad oma soovist teada anda Helin Hagale helin.haga@ahhaa.ee.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!