Aktiivõppe nädal Tallinna ülikoolis

2. märts 2016 Kerli Onno Tallinna Ülikooli kommunikatsioonispetsialist - Aktiivõppe nädal Tallinna ülikoolis kommenteerimine on välja lülitatud

07.–11.03 toimub Tallinna ülikoolis aktiivõppe nädal, mille eesmärk on tutvustada uutmoodi õppemeetodeid.

Aktiivõppe nädalal toimub valik avalikke loenguid ja üritusi. Ürituse eesmärk on toetada 21. sajandi õpikultuuri väljakujunemist ja rakendamist Eesti hariduses, ülikooli akadeemiliste töötajate professionaalset arengut ja ülikoolilõpetaja elukestva õppe hoiakute kujunemist.

Aktiivõppenädal saab alguse 07.03 toimuva filmiõhtuga. Linastub haridustemaatikat puudutav film, mille üle arutlevad haridusinnovatsiooni keskuse meeskonna liikmed. Lisaks toimuvad nädala jooksul töötoad üliõpilastele, mille teema on retk läbi Tallinna ja Eesti ajaloo. Töötoas saab proovida õppimist, kasutades interaktiivset lauda, interaktiivset tahvlit ja tahvelarvutit.

Neljapäeval, 10. märtsil toimub vestlusring teemal „Mida tähendab õppida 21. sajandi ülikoolis? Mida mõistame aktiivse õppimise / aktiivõppe all kõrghariduse kontekstis?”. Arutlevad Anni Korts-Laur Eesti üliõpilaskondade liidust, Tallinna ülikooli vanemteadur Mihkel Kangur, andragoogika lektor Kristiina Krabi ja professor Mati Heidmets. Arutelu juhib TLÜ arendusprorektor Eve Eisenschmidt.

Aktiivõppe nädalat korraldavad Tallinna ülikooli üliõpilaskond koostöös haridusinnovatsiooni keskusega, toimuvad üritused on tasuta. Loe lähemalt ja jälgi aktiivõppe nädalal toimuvat ka Facebookis.

KERLI ONNO