Andrus Kivirähk pälvis Eduard Vilde kirjandusauhinna

14. märts 2016 Eesti lastekirjanduse keskus - Kommenteeri artiklit

Andrus Kivirähk pälvis 2016. aasta Eduard Vilde kirjandusauhinna raamatu „Oskar ja asjad” eest. Žürii otsustas, et see raamat on aastal 2015 ilmunud parim vildelikke traditsioone kandev kirjandusteos.

Laureaat valiti kuue kandidaadi seast. Teoseid vaagis 11-liikmeline auhinnakomisjon, mille esimees oli Vinni vallavanem Toomas Väinaste.

Eduard Vilde nimeline kirjandusauhind asutati Pajustis Eduard Vilde nim kolhoosi kirjandusklubi initsiatiivil 1965. aastal, kui tähistati kirjaniku 100. sünniaastapäeva. Auhinna väljaandmist jätkas Vinni valla kultuurikapital ja 1999. aastast Vinni vallavalitsus. Vilde auhinna pälvib möödunud aasta parim Vilde traditsioone järgiv kirjanduslik teos. Auhind antakse välja üks kord aastas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!