Eesti kooli digipädevus toob Cambridge’i matemaatikud Tartusse

7. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Suurbritannia Cambridge’i ülikooli matemaatikaõppekeskuse Cambridge Mathematics esindajad külastavad 7. ja 8. märtsil esimest korda Tartut ja Tartu ülikooli, et tutvuda Eesti koolisüsteemi ja Tartu ülikooli koolimatemaatika keskusest juhitava arvutipõhise statistika projektiga.

Cambridge’i külalised eesotsas direktori Lynne McClure’iga tutvuvad matemaatika õpetamisega Miina Härma gümnaasiumis ja Tartu erakoolis ning arutavad arvutipõhise statistika õpetamise ja hindamise probleeme koos Eesti teadlaste ja õpetajatega.

Eestisse toob neid eelkõige arvutipõhise statistika projekt, mille käigus töötati aastatel 2012–2014 välja arvutipõhise statistikaõppe ühtne kontseptsioon, uuenduslikud õppematerjalid ning läbiti esmane piloteerimine 31 põhikoolis ja gümnaasiumis.

TÜ koolimatemaatika ja -informaatika keskuse juhataja dotsent Terje Hõim kirjeldas, et tegemist on kontseptuaalselt uue õppekavaga ning digitaalsete õppematerjalidega, kus arvutamine on jäetud arvutitele, tunnis aga pööratakse suuremat rõhku õigete küsimuste ja eelduste sõnastamisele, tegevuse sisu ja arvutuskäigu kitsaskohtade mõistmisele ning järelduste tegemisele. Õppekava taotleb nii matemaatikaoskuste kui ka laiema üldpädevuse saavutamist.

Käimas on projekti teine faas, mille käigus lihvitakse õppematerjalide didaktikat ja kasutajasõbralikkust ning keskendutakse uutmoodi õppimise tulemuste hindamisele.

„Kuna Cambridge Mathsi inimesed on külastanud mitmeid riike ja kogunud sarnaseid parimaid digipädevuse arendamisele ning e-testimisele suunatud õppematerjale ning lähenemisi, siis meie huvi on suuresti kuulda, mida mujal maailmas veel tehakse ja mida nemad on pidanud väärt edasi arendamiseks,” tõdes Hõim.

Esmaspäeva, 7. märtsi pärastlõunal toimub Tartu ülikooli matemaatika ja statistika instituudis seminar, kus jagatakse üksteisega teadmisi e-õppevara ning e-testimise vallas, samuti tutvustatakse uut programmeerimise MOOCi. Teisipäeval arutatakse koostöövõimalusi, näiteks materjalide loomisel või haridusuuringute tegemisel.

VIRGE TAMME


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!