Eestikeelsete kõrgkooliõpikute konkursi võitsid „Materjalitehnika” ja „Immunoloogia”

14. märts 2016 - Kommenteeri artiklit

Eelmise aasta parimateks eestikeelseteks kõrgkooliõpikuteks valiti õpikud materjalitehnikast ja immunoloogiast, konkurss toimus emakeelepäeva raames kuuendat korda.

„Immunoloogia” õpiku on kirjutanud Raivo Uibo, Kalle Kisand, Pärt Peterson ja Koit Reimand Tartu ülikoolist. Kaheosalise „Materjalitehnika” õpiku autorid on Priit Kulu, Jakob Kübarsepp, Andres Laansoo ja Renno Veinthal Tallinna tehnikaülikoolist.

Eestikeelsete kõrgkooliõpikute konkursi eesmärk on tunnustada eesti teaduskeele arendamist ning eestikeelse terminoloogia rakendamist.

„Loodud eestikeelne terminoloogia kinnistub eelkõige õppimise ja õpetamise käigus ning seda toetavad eestikeelsed õppetekstid ja -ülesanded,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner. Ta lisas, et nii materjalitehnika kui ka immunoloogia õpiku puhul tõsteti esile just eestikeelse terminoloogia loomist ja kinnistamist.

  1. aasta parimad õpikud valisid välja programmi „Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2013–2017” ekspertkomisjonid ja programmi juhtkomitee.

Eelmiste aastate parimad eestikeelsed kõrgkooliõpikud

  • 2014 – Vello Otsmaa, „Betoonkonstruktsioonide arvutamine” ja tõlkeõpik „Orgaaniline keemia”, mille vastutav toimetaja on Tõnis Kanger.
    • 2013 – Arne Lepp, „Inimese anatoomia”.
    • 2012 – A. Klauson, J. Metsaveer, P. Põdra, U. Raukas, „Tugevusõpetus” ja Alar Astover, „Mullateadus”.
    • 2011 – Enno Reinsalu, „Eesti mäendus” ja Toivo Järvis, „Veterinaarparasitoloogia”.
    • 2010 – Ain Raal, „Farmakognoosia” ja „Eesti kooli ajalugu. 2. köide”, koostajateks Endel Laul ja autorite kollektiiv.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!