Festivali „Koolitants 2016” finaal on juba sel nädalavahetusel!

31. märts 2016 Maarja Pärn Eesti tantsuagentuuri kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Festival „Koolitants 2016” on jõudnud kulminatsioonini – 2. ja 3. aprillil toimuvad kolm finaalkontserti Jõhvi kontserdimajas.

Kolmeteistkümne maakondliku tantsupäeva jooksul on „Koolitantsu” lavadel käinud rekordarv tantsijaid. Maakondlike tantsupäevade žürii on valinud välja 115 tantsu, mida festivalimeeskond kahe päeva jooksul Jõhvis võõrustab.

Eesti tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein võtab „Koolitantsu” kahekümne teise hooaja kokku: „Sel aastal osales „Koolitantsu” töötubades ja tantsudes rekordarv osalejaid ning Jõhvis astuvad neist lavale enam kui 2200 noort tantsijat. Rõõm on finaalkontsertidega Jõhvis tagasi olla, viimati käisime siin enam kui kümme aastat tagasi.”

Lisaks püütakse 2. aprilli kontserdil TV6 otsesaates „Koolitantsu” rahva lemmiku tiitlit. Sellele pretendeerivad igalt festivali maakondlikult nädalavahetuselt kaks publiku lemmiktantsu, mis said „Seitsmeste uudiste” kodulehel toimunud netihääletusel enim hääli. Rahva lemmiku valimisel osalevad 12 tantsu üle Eesti.

3. aprillil hommikusel kontserdil toimub „Koolitantsu” töötubadega kaasas käiva „Tantsuhulluse” telesaate finaal TV6 otsesaatena. Televaatajate abiga valitakse „Koolitantsu” töötubades osalenud tantsijate seast välja see üks ja kõige parem.

2016. aastal on „Koolitantsu” festivalil seitse tantsužanri: Eesti-teemaline tants, show-tants, tänavatants, lastetants, vabatants, estraaditants ja uue žanrina kooli tants. Kokku jõudsid lavale 642 omaloomingulist tantsu ning koos töötubadega osales festivalil rekordiliselt enam kui 6500 noort tantsijat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!