Inglise keele intensiivõpe toob jaapanlased Eestisse

14. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - 1 Kommentaar

Hokkaido ülikooli üliõpilased õpivad 19. märtsini Tartus inglise keele intensiivkursusel. Jaapanlased on majutatud siinsetesse peredesse, kus nad saavad osa eestlaste igapäevaelust ja võimaluse praktiseerida inglise keelt väljaspool klassiruumi.

Hokkaido ülikooli tudengeid õpib Tartu ülikoolis inglise keele intensiivkursustel kaks korda aastas. Seekord osaleb programmis kuus üliõpilast, kellel on väga erinev õpingute taust: laborimeditsiin, terviseteadused, ärijuhtimine ja majandusõpingud, keskkonnateadused ning lingvistika.

Lisaks intensiivsetele keeletundidele tutvuvad tudengid siinse kultuuri, sotsiaalse keskkonna ja elukeskkonnaga. Näiteks külastavad nad riigikogu, Euroopa Komisjoni esindust Eestis, e-Eesti esitluskeskust e-Estonia Showroom, käivad muuseumites, tutvuvad Tallinna, Tartu ja ülikooliga ning kohtuvad siinsete jaapani keelt õppivate tudengitega. Mitmekesine õppeprogramm tutvustab ka Läänemere ja Balti regiooni ajalugu ja kultuuri laiemalt ning viib tudengid ühepäevasele ekskursioonile Helsingisse.

„Esmase tagasiside järgi hindavad jaapanlased ülikooli inglise keele õppe väga kõrget taset ning kiidavad inglise keele õpetajat Anett Raupi kaasavate õppemeetodite kasutamise eest. Lisaks on tudengid üllatunud, et kuigi väike Eesti on e-valdkonnas väga arenenud, hinnatakse siin ka traditsioonilisi väärtusi ja kultuuri,” rõõmustas Tartu ülikooli rahvusvahelise suveülikooli peaspetsialist Margot Must.

Hokkaido ülikool on Tartu ülikooli partner, kellega on aastatega kujunenud usaldusväärne suhtlus, mis on jätkusuutliku koostöö aluseks. Inglise keele intensiivkursused Hokkaido ülikooli üliõpilastele toimuvad aastast 2013. Järjekorras kuuendal intensiivkursusel viibivad jaapani üliõpilased 28. veebruarist 19. märtsini. Õpingute esimene pool toimus Tallinnas, teine osa viiakse läbiTartus.

Jaapani üliõpilaste täiendusõppeprogrammi korraldab Tartu ülikooli elukestva õppe keskus koostöös maailma keelte ja kultuuride kolledžiga.

Hokkaido tudengite keeleõpe on osa Tartu ülikooli rahvusvahelisest täiendusõppest, mis toimub aastaringselt. Praegu on avatud vastuvõtt rahvusvahelise suveülikooli programmidele, vt lisa www.isu.ut.ee.

VIRGE TAMME


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Inglise keele intensiivõpe toob jaapanlased Eestisse”

  1. pime öpetab pimedat ütleb:

    Inglise keele öpe on ülikoolis viidud
    edukalt rahvaülikooli tasemele. Kogu aur ja ressurss läheb hoopis niinimetatud rahvusteaduste peale.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!