IT-akadeemia programmis plaanitakse enam koostööd ettevõtjatega

22. märts 2016 Laura Vetik Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Märtsi alguses kinnitas IT-akadeemia juhtkomisjon programmi aastateks 2016–2020. Programmi fookus on jätkuvalt kahe ülikooli – Tallinna tehnikaülikooli ja Tartu ülikooli –IKT-õppel, olulisema muudatusena pööratakse senisest enam rõhku ettevõtjate süsteemsele kaasamisele IKT-õppekavade arendusse.

IT-akadeemia programm on ülikoolide, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõtete ning riigi koostööprogramm, mida viib ellu Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus. „Meie eesmärk on kasvatada kõrgemate IKT-oskustega tippspetsialiste, et Eesti ettevõtetel oleks võimekus töötada välja uusi ja innovaatilisi lahendusi ning neid ka juhtida,” ütles HITSA juhatuse esimees Erki Urva.

Perioodil 2016–2020 keskendub programm peamiselt Tallinna tehnikaülikooli ja Tartu ülikooli kuuele valitud õppekavale. Käesoleva perioodi prioriteedid on IKT-õppekavade rahvusvahelise konkurentsivõime, atraktiivsuse ja jätkuva kvaliteedi kasvatamine, et tõsta tudengite õpimotivatsiooni ning suurendada seeläbi IKT-erialadel lõpetajate arvu.

Olulisim muudatus võrreldes varasema perioodiga on, et õppekavade arendusse plaanitakse süsteemsemalt kaasata ettevõtjaid, et õppe sisu ning lõpetajate teadmised vastaksid paremini ühiskonna vajadustele. „Ülikoolidel on ettevõtjatega koostöös plaanis panna suurem rõhk ka real-life-projektide elluviimisele ning luua toimiv praktikasüsteem, et tuua õppesse veelgi juurde igapäevastel elulistel näidetel põhinevaid juhtumeid ning nende lahendamist,” selgitas IT-akadeemia programmijuht Margit Grauen.

IT-akadeemia programm loodi 2012. aastal. IT-akadeemia programmi juhib juhtkomisjon, kuhu kuuluvad ülikoolide õppeprorektorid, IKT-õppe juhid, IK- ettevõtjate esindajad, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad.

IT-akadeemia programmdokumendi leiab HITSA veebilehelt.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!