Kohtumine prantsuse illustraatori ja lastekirjaniku Olivier Talleciga

9. märts 2016 Eesti lastekirjanduse keskus - Kommenteeri artiklit

Prantsuse raamatuillustraator ja lastekirjanik Olivier Tallec esineb lastekirjanduse keskuses 9. märtsil kella 16–17.30. Autoriga kohtumisele on oodatud kunstnikud, kirjanikud, tudengid ja kõik lastekirjanduse huvilised. Kohtumine toimub inglise keeles.

Olivier Tallec on sündinud 1970. aastal Morlaix’s Prantsusmaal ja õppinud Duperré kõrgemas tarbekunstikoolis. Tallec on kuulsaks saanud oma illustratsioonidega meediaväljaannetes Le Monde, Libération, Télérama ja Elle. 2013. aastal joonistas ta Prantsuse Posti tellimusel neli postmarki. Enim tuntust on Tallec aga kogunud lastekirjanduse vallas. Ta on illustreerinud rohkelt lasteraamatuid ning töötanud koos mainekate kirjastustega, nagu Gallimard ja Flammarion. Tuntuimad on raamatusarjad „Rita ja Machin” (autor J.-P. Arrou-Vignod, kirjastus Gallimard) ja „Suur Hunt, Väike Hunt” (autor Nadine Brun-Cosme, kirjastus Flammarion/Père Castor). Viimasel ajal on ta ka ise kirjutanud suurepäraseid autoriraamatuid, sh „QuiQuoiQui” (kirjastus Actes Sud Junior).

Olivier Talleci raamatuid on tõlgitud paljudesse keeltesse ja välja antud mitmel pool üle maailma. Eesti lugejani jõuavad sarja „Suur Hunt, Väike hunt” esimesed raamatud Indrek Koffi tõlkes ja kirjastuse Draakon & Kuu väljaandel 2016. a teises pooles.

Lisainfo www.oliviertallec.fr.

EESTI LASTEKIRJANDUSE KESKUS


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!