Koos kevade saabumisega jõuab Viljandimaale tantsunädal

28. märts 2016 Anu Sööt - Kommenteeri artiklit

Igal aastal 23.–29. aprillini toimub kaasaegset tantsukunsti esitlev nädal, mille kavasse mahub nii tantsu vaatamist kui ka kaasategemist, tantsust kuulamist, kirjutamist kui ka tantsule kaasaelamist. Juba 11. korda toimuva tantsunädala idee on olla nii igas vanuses kunstihuvilise kui tavakodaniku igapäevategemisis sisaldav propaganda, mis kulmineerub 29. aprillil rahvusvahelise tantsupäeva tähistamisega.

Tantsunädala eriline fookus on noortel. Soovime tutvustada kaasaegset ja professionaalset tantsukunsti, anda osalemiskogemust ja suhestada noori tänapäeva etenduskunstiga. Nii toimuvad koolides kontakttantsu- ja loovtantsutunnid, kooliprogramm „Mõtlevad tantsijad” ja kaasaegse tantsu etendused.

Tantsunädala õhtune programm on sisustatud tantsuetendustega, kus esitlusele tulevad näiteks TÜ Viljandi kultuuriakadeemia värsked koreograafia lõputööd, esinevad STL Premiere’16 debütandid, Tallinna tantsuteatri Bachi Ikoonid, külalised Berliinist ja mujalt. Uue tegevusena 2016. aastal on residentuur koreograafile, kes sobitab oma väljundi tantsunädala programmi. Samal ajal viibivad Viljandis tantsukriitikute võrgustiku Writing Movement liikmed, kes samuti suhestuvad nädala jooksul toimuvaga. Lisaks toimub täienduskoolitus, raamatuesitlus, eurütmiaetendus, filmiõhtu, tantsujooga, tantsufotonäitus, ööülikool ja veel üllatusi, mida saab näha, kogeda ja märgata Viljandi tantsunädalal.

Kontakt: Anu Sööt, projektijuht soot@kultuur.edu.ee
Ele Viskus, kunstiline juht eleviskus@gmail.com

http://www.tantsunadal.ee/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!